keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

Yritysasiamies

Teuvan kunnanhallitus tapasi eilen illalla Teuvan Yrittäjien hallituksen. Tilaisuudessa käytiin Suomen Yrittäjien keväällä toteuttaman Elinkeinopolitiikan mittaristokyselyn tulokset Teuvan osalta. Kyselyssä kunkin kunnan yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäseniltä kysytään, miten he näkevät kunnan ja yrittäjien yhteistyön toimivan. Teuvan kunta menestyi kyselyssä hyvin, pistemäärämme oli Etelä-Pohjanmaan kolmanneksi paras.

Eilen illalla keskityimme asioihin, joissa olisi eniten parantamisen varaa Teuvan kohdalla. Keskeisimmäksi kysymykseksi nousi yritysten neuvontapalvelujen turvaaminen omalla paikkakunnalla. Nykyiseen Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän tarjontaan ei olla tyytyväisiä. Sovimmekin, että selvitämme kesän ja syksyn aikana yritysten tarpeita tältä osin, ja ryhdymme sen pohjalta toimenpiteisiin. Eräänä vaihtoehtona oli keskustelussa esillä Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän, kunnan ja Teak Oy:n yhdessä palkkaama yritysasiamies.

Kehitettävää nähtiin myös mm. kunnan hankintaosaamisessa ja päätösten yritysvaikutusten arvioinnissa. Yrittäjien ja kunnan yhteinen elinkeinopoliittinen toimikunta jatkaa näiden asioiden seurantaa ja kehittämistä syksyllä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun tövoimatoimistokin siirtyi
kaikessa hiljaisuudessa, ilman toimikuntien näkyvää vastustamista Teuvalta Kauhajoelle, onkin pohtimista, miten korvataan menetys, joka aiheutuu paikkakunnan yrityksille ja palveluille.
Kauhajoelle lähdettäessä joutuu siellä viettämään useita tunteja tai jopa puoli päivää. On ajan kulukseen mentävä sikäläisiin yrityksiin ja sehän tietää taas huonoa teuvalaisille yrityksille!
Nyt teuvalaisten onkin otettava entistä tiukempi ote loppujen palveluiden säilyttämiseksi omalla paikkakunnalla. Framilla-lehti kampanjoi säännöllisesti tämän asian puolesta! Ottakaa kansalaiset asiat vakavasti!

Anonyymi kirjoitti...

Framilla-lehdestä puheen ollen, saimme hyvää tietoa paikkakunnasta,
kun saavuimme Etelä-Suomesta caravantapahtumaan, emmekä tienneet
Teuvasta juuri mitään. Lehti tuotiin kaikkille vieraille perjantai-illalla. Paikallislehtikin olisi ollut mukava saada.
Kaikki tapahtumat oli Teuvalla hyvin järjestetty.
Hyvää kesää kaikille teuvalaisille, toivottaa caravaanariperhe "etelästä".