torstaina, maaliskuuta 14, 2013

Saunamaan Viiatti

Tuulivoimapuisto Viiatti Oy pyytää kunnanhallitusta päättämään osayleiskaavan laatimisesta Viiatin alueelle Norinkylän liepeille. Tavoitteena on yhdeksän tuulivoimalan rakentaminen. Yhtiön omistaa Megatuuli Oy, joka on tehnyt maanvuokrasopimuksia alueella vuodesta 2011. Megatuulella on pari samansuuruista hanketta vireillä myös Kurikan puolella.

Tuulivoima on tervetullutta Teuvalle, kunhan ympäristöhaitat minimoidaan ja maanomistajia kohdellaan reilusti ja oikeudenmukaisesti. Esitän kunnanhallitukselle, että kaavoitus aloitetaan pikaisesti. Kunta ja yhtiö toimivat asiassa yhteistyössä, yhtiö vastaa kustannuksista. Hankkeessa toimitaan myös tiiviissä yhteistyössä Kurikan kaupungin kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi upeeta kun Teuvan korkeimpaan maastoon tulisi voimaloita.
Hyvä rauhallinen paikka.
Näkyisivät myös kaus komeesti, ja voittavat satakertaa näyttältään säteilymastot.
Toivotaan asian pikaista etenemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, vain joitakin maanomistajia on kohdeltu reilusti? Megatuulihan ei rakenna mitään, ostaa halvalla vuokrasopimukset ja myy voitolla eteenpäin, jos ostajia löytyy. Yleensähän tällaiset on tapana kilpailuttaa, mutta osa maanomistajista tarttui ensimmäiseen täkyyn. Kilpailutus olisi ollut kunnankin etu? Nimim. Tuulimittaustorneja odotellessa