keskiviikkona, toukokuuta 08, 2013

Päätöksenteosta

Päivän TeJuka-lehdessä valtuutetut Jarmo Kiviluoma ja Matti Mäntysaari ihmettelevät liikelaitoskuntayhtymän johtokunnan teuvalaisjäsenten menettelyä asiassa, jossa johtokunta päätti päivystystoimintojen keskittämisestä Kauhajoelle.

Liikelaitoskuntayhtymän toimintojen kehittämisestä laadittiin viime vuonna konsulttiselvitys. Se sisälsi suuren määrän esityksiä. Valtuustot antoivat niistä lausuntonsa. Päätöksen toteutettavista toimenpiteistä teki yhteistoimintalautakunta kokouksessaan 7.3. Kaikkia valtuustojen esittämiä muutoksia ei päätöksessä huomioitu. Johtokunta noudattaa lautakunnan tekemää päätöstä, ja laittaa sitä pala palalta täytäntöön.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan asia tietysti noinkin, mutta
kyllä Teuvalaiset tarvitsevat asi-
asta enemmän tietoa. Missä olivat tiedot säästöistä, joita näillä päätöksillä syntyy. Konsulttihan sanoi viime vuonna, että totta kai
kustannukset nousevat, kun palvelut paranevat. Vai käykö täs-
säkin niin, että palvelut huononevat ja kustannukset nousee.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteistoimintalautakunta? Kertoisitko tarkemmin, mistä löytyy tarkemmat tiedot ja kokouspöytäkirjat.
Teuvalta yhteistoimintalautakunnassa(kunnan verkkosivulla) näkyy olevan edustajina Leppäniemi, Ranta-Muotio, Sippola ja Syväluoma.
"Johtokunta noudattaa lautakunnan päätöstä". Pitääkö noudattaa?

Anonyymi kirjoitti...

Syyttämättä ketään olen sitä mieltä, että tehtiin sellainen päätös joka koskettaa teuvalaisia veronmaksajia raskaasti ja nyt nopeasti asiasta tulee tehdä oikaisuvaatimus sillä päätös tarkoittaa käytännössä ettei teuvalla ole enää päivystystä ja mihin tarvitaan röntgeniä jos ei ole päivystystä. Keneen päätös vaikuttaa? koululaisiin vanhuksiin lapsiin ja työssäkäyviin Teuvalaisiin. Jos lapsi on sairas sinnitellään Maanantaihin, että päästään päivystykseen mutta ei enää vaan lähde Kauhajoelle. Työtapaturma vaikka metalliverstaassa taas Kauhajoelle, ambulanssi vie aina suoraan Kauhajoelle. Näin todellakin kaikki palvelu siirtyy kohti Kauhajokea ja näyttää siltä, että ei oikein edes humata, kuinka kävi. Nyt vastuussa olevat tahot kertokaa, että moka tuli ja tehkää nopeasti korjausliike niin luottamus teihin säilyy..

Veli Nummela kirjoitti...

Yhteispäivystykseen siirtymisellä on arvioitu saavutettavan noin 40.000 euron vuotuiset säästöt. Säästösyiden lisäksi yhteispäivystystä perustellaan myös toiminnallisilla syillä mm. seuraavasti (suora lainaus llky:n johtokunnan pöytäkirjasta 22.4.2013):

"Yhteispäivystyksen vahvistaminen on koko Suupohjan etu palveluiden
turvaamisessa ja henkilöstön saamisessa myös tulevaisuudessa.
Vahva yhteispäivystys pystyy ottamaan vastaan ruuhkahuiput nykytilannetta
paremmin ja palvelemaan paremmin alueen asiakkaita.
Henkilöiden rekrytoinnissa tiedetään jo, että esimerkiksi nuoret lääkärit
eivät halua toimia toimipisteessä, missä joudutaan tekemään työtä
yksin. Yksin työn tekemisessä on myös laaturiskejä eli voidaan joutua
tekemään työtä oman osaamisen äärialueilla. Isompi, moniammatillinen
työyhteisö takaa asiakkaille hoidon laadun pieniä yksiköitä
paremmin, erityisesti nykyaikana, kun henkilöstö vaihtuu nopeasti.
Moniammatillinen työyhteisö, missä on mahdollisuus kysyä kokeneemmalta
ammattilaiselta apua, on myös työnantajan etu rekrytoinnissa
ja henkilöstön pysyvyydessä."

On syytä huomata, että monilla alueilla Suomessa päivystys ollaan jo keskitetty tai keskittämässä keskussairaaloihin.

Yhteistoimintalautakunta päätti asiasta 7.3.2013 § 16. Pöytäkirja löytyy Kauhajoen nettisivuilta: www.kauhajoki.fi, päättöksenteko ja hallinto, Pöytäkirjat ja esityslistat 1.11.2011 alkaen.

Teuvallahan toistaiseksi on ollut iltapäivystys vain kahtena iltana viikossa klo 18:aan (maanantaisin ja keskiviikkoisin). Jo nyt tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin iltapäivystys on ollut Kauhajoella klo 16 - 22 sekä maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18 - 22.