maanantaina, elokuuta 12, 2013

Kuntalaisaloite.fi

Jonkin aikaa on netisä ollut kansalaisaloitepalvelu, jossa on voinut tehdä aloitteen eduskunnan käsiteltäväksi. Palvelussa voi myös ilmoittaa kannatuksensa aloitteelle. Ensimmäisenä ehti käsittelyyn turkistarhauksen kieltämistä koskenut lakialoite. Tänään uutisissa on puhuttu ns. pakkoruotsia koskevasta aloitteesta.

Samantyyppinen palvelu on syksyn mittaan tulossa kuntapuolelle. Se ilmestyy osoitteeseen Kuntalaisaloite.fi. Siellä voi tehdä aloitteita niiden kuntien käsittelyyn, jotka palveluun liittyvät. Netissä aloitteita voi myös kannattaa. Kuntalaissahan on myös säännös, jonka mukaan, jos valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista, asia on otettava valtuustossa käsiteltäväksi viimeistään kuuden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta.

Luulenpa, että Teuvan kunta liittyy mukaan palveluun. Nykyisinkin aloitteen Teuvan kunnan käsittelyyn voi tehdä vaikkapa verkkosivuillamme olevalla lomakkeella. Mutta tämä uusi palvelu kannatusmahdollisuuksineen on selvästi monipuolisempi.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Keskityttäisiin vaan omassa kunnassa aloitteisiin ja niiden toimivaan ja nopeaan käsittelyyn,
Mitä laajempi verkko sitä sekaasemmaksi homma taas menee.

Selkeästi yhteen paikkaan aloiteinfot, nopeat palautteet sivustolle mitä palautteita on tehty ja nopeat päätökset aloitteista.

Huono esimerkki toimimattomasta aloitemahdollisuudesta on aloitekanava.fi, joka Teuvalla on "Teuvan nuorten aloitekanava".

Kovin on innotonta touhua, mistähän syystä?
Onko nuorisotoimella tai tulevaisuuslautakunnalla vastausta miksi Teuvan nuoriso ei tee sivustolla aloitteita tai kunta kysy mitään heiltä?

Selviääköhän aloitekanava.fi alamäkeen vastaus nyt, kun näkyy olevan sivuston jatkokehitystilaisuus Helsingissä?
Rahanmenoako.