perjantaina, lokakuuta 25, 2013

Oma elinkeinoasiamies

Teuva on jäsenenä Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymässä. Vaikka kuntayhtymä tuottaa monipuoliset palvelut alueen yrittäjille, on Teuvalla usein esitetty toivomus omasta elinkeinoasiamiehestä, jolla olisi työpöytä Teuvalla. Viimeksi asian ovat nostaneet esille Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien valtuutetut.

Olen neuvotellut kuntayhtymän kanssa, että ensi vuoden alusta vuoden 2016 loppuun palkattaisiin SEK:n palkkalistoille määräaikainen elinkeinoasiamies. Hän tekisi viikossa kolme päivää töitä Kauhajoella ja kaksi päivää Teuvalla. Teuvalla hänellä olisi kiinteä työpiste, jossa hän voisi paikallisia yrittäjiä tavata. Teuva maksaisi palkkaukuluista 40 %. Vuositasolla puhutaan noin 30.000 euron kustannuksesta. Paikka tulisi julkiseen hakuun, ja henkilö valittaisiin yhteistyössä.

Kuntayhtymän yhtymähallitus on ajatuksen hyväksynyt. Teuvan kunnanhallitus ottaa asiaan kantaa maanantaina. Vaikka joudummekin lähes kaikesta mahdollisesta säästämään, pidän tärkeänä, että voimme panostaa yrittäjien palveluihin. Sitä kautta saamme työpaikkoja ja tuloja kuntaan pitemmällä aikavälillä.

Ei kommentteja: