tiistaina, marraskuuta 18, 2014

Tuulivoimakaavat etenevät

Tuulivoimapuistojen suunnittelu on pitkällinen prosessi. Teuvan molemmat valmisteilla olevat tuulivoimakaavat ovat nyt kuitenkin etenemässä päätöksentekoon. Maanantaina oli Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa Vaasassa viranomaisneuvottelu sekä Paskoonharjun että Saunamaan osayleiskaavoista. Kunnanhallitus käsittelee kaavat 8.12. ja valtuusto 15.12.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa miettiä myös sitä, että asutuksen lähelle tulevat suuret tuulivoima-alueet aiheuttavat viihtyisyyden laskemista. Moni maaseudulla asuja tai potentiaalinen muuttaja haluaa asua nimenomaan luonnon rauhassa ilman kaupunkien melusaastetta. Esimerkiksi Paskooharjun valtava tuulivoima-alue tulee näkymään ja varmasti myös kuulumaan todella laajalla alueella, jossa on paljon asutusta. Teuvalla on todella vähän vetovoimatekijöitä, ja nyt ei kannattaisi lyhytnäköisellä päätöksenteolla pilata yhtä tärkeimmistä vetovoimatekijöistä. Taloudellisten vaikutusten lisäksi toivon, että myös teuvalaisia ihmisiä ja heidän elinolosuhteitaan arvostettaisiin sen verran, ettei tuhottaisi rakasta elinympäristöämme kenties lopullisesti tällaisella ajattelemattomalla hankkeella. Tuulivoima on hyvä asia, mutta sen sijoittamisessa ei pidä tehdä hölmöjä ratkaisuja liian lähelle asutusta, kun Suomessa kuitenkin tilaa riittää!

Anonyymi kirjoitti...

Edelliselle kirjoittajalle: kun puhutaan potentiaalisista maalle muuttajista niin heitä on todella vähän. Maalla voi asua kaupunkien läheisyydessäkin eikä Teuva nykyisellään ole houkutteleva paikka kenellekään. Tuulivoima on tällä hetkelle paras projekti joka Teuvalla on vireillä. Se voikin tuoda uusia asukkaita. Mitä enemmän myllyjä, sen parempi! Sähköä myymällä kunta voi jopa tienata rahaa, jota ei tällä hetkellä oikein tunnu mistään tulevan.