tiistaina, heinäkuuta 31, 2012

Vaalisyksy

Lokakuun 28. päivä äänestetään taas Teuvallekin uusi valtuusto. Toivottavasti vaaleihin löytyy runsaasti hyviä ehdokkaita.

Olemme isoissa vaikeuksissa. Tai haasteiksihan niitä nykyään sanotaan. Teuvan kunnan talous on voimakkaasti alijäämäinen erityisesti sosiaali- ja terveystoimen kustannuspaineitten vuoksi. Valtiovalta patistelee kuntia (aivan vapaaehtoisiin) kuntaliitoksiin. Ja maailmantalouden laineet eurokriiseineen luovat omat uhkakuvansa.

Vaan juuri silloin, kun on vaikeuksia, tarvitaan hyviä ja lahjomattomia päättäjiä. Jotka osaavat nähdä pitkälle ja hahmottaa kokonaisuuksia. Silloin on tärkeintä vaikuttaa, kun suurimpia muutoksia suunnitellaan.

Teuvalla joudutaan merkittäviä ratkaisuja tekemään toki jo ennen vaalejakin. Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän toimintaa arvioimaan on palkattu konsultti, ja tuon työn pohjalta tulee varmaan isojakin säästöesityksiä syys-lokakuussa. Omasta toiminnasta joudumme myös etsimään isoja säästöjä. Näistä on ratkaisut todennäköisesti tehtävä vaalien alla. Toivottavasti päätöksentekojärjestelmämme siihen pystyy.

Ei kommentteja: