maanantaina, marraskuuta 19, 2012

Llky säästää

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän toiminnan kehittämisestä ja tehostamisesta on laadittu konsulttiavusteinen selvitys, joka on tänään julkaistu. Keskittämistä (päivystys, röntgen, laboratorionäytteiden analysointi, lastensuojelu, toimintakeskus, neuvolat, keskusvarasto, välinehuolto..), keskittymistä perustehtävään (kotipalvelu), avopalveluihin panostamista (ikäihmisten palvelut), nykyteknologian hyödyntämistä (kotipalvelu, työkokoukset...) palvelusetelien käytöönottoa...

Miljoonasäästöjä haetaan, koska minkään jäsenkunnan talous ei kestä nykykehitystä. Useimmat keinot ovat kuitenkin sellaisia, että ne tuottavat kaivattua säästöä vasta useamman vuoden määrätietoisen toteutuksen tuloksena. Selvitys on luettavissa llky:n nettisivuilla:

http://www.llky.fi/files/867/LLKY_Ohjausryhman_tiedotus_20121119.pdf

On kansalaiskeskustelun aika. Kuntien valtuustoille selvitys esitellään joulukuun alussa. Teuvan tilaisuus on 4.12. Mukaan kutsutaan sekä vanhat että uudet valtuutetut.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo konsultti onkin päivän sana alueella. Mikä kansalaiskeskustelu?

Anonyymi kirjoitti...

Konsultti onkin alueen ratkaisujen ydinsana.
Mikä kansalaiskeskustelu?

Anonyymi kirjoitti...

kuka ihme konsultti on keksinyt, että siirretään kehitysvammaiset kauhajoelle teollisuushalliin. Eihän siitä voi kertyä säästöä, jos työntikijät ja potilaat kuljetetaan kauhajoelle ja ajatelkaa näitä vammaisia ja heille koituvaa mielipahaa.