perjantaina, joulukuuta 21, 2018

Otto Syreeni

Teuvan kunnalla on taloudellisista syistä tarve vähentää käytössään olevien kiinteistöjen määrää. Aika moni kohde on ollut jo myynnissä. Tällä hetkellä huutokaupat.comissa on myynnissä ainakin Lehtiharjun sairaala ja Otto Syreenin talo eli entinen kunnantalo.

Erityisesti mietin tuon entisen kunnantalon tulevaisuutta. Talo on komea, niin keskeisellä paikalla kuin olla voi, ja kulttuurihistoriallisesti arvokas. Netissä aikaa jättää tarjouksia on vielä runsaasti jäljellä, ja toivonkin että joku yrittäjä näkee tässä mahdollisuuden.

Vaan jos kiinnostusta ei löydy, tai se ei jalostu euroiksi - pitää miettiä myös muita vaihtoehtoja. Löytäisimmekö paikkakunnalla yhteisymmärryksen talon pelastamiseksi? Voisiko tästä tulla jonkinlainen "Teuvan toimintojen talo"? Kotipesä eri yhdistysten ja toimijoiden käyttöön? Tällaiseen toimintaan talo on korjattavissa kohtuullisin kustannuksin. Kunnan intressissä on päästä eroon käyttökustannuksista. Ehkäpä ne jollain toimintamallilla saataisiin porukalla katettua. Palataan tähän ajatukseen tammikuun 2019 loppupuolella, jos kunnon tarjouksia ei ala talosta tulemaan.

Vaan nyt haluan toivottaa kaikille oikein hyvää ja levollista joulun aikaa! Iloitaan joulun ihmeestä ja ladataan akkuja tulevaa vuotta varten!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pitää miettiä tarkkaan, ettei vanhaa kunnantaloa myydä kenellekään "huijarille" joka pistää sen maan tasalle! Ainakin myyntiehdot kaupassa pitää olla sellaiset, ettei näin tapahdu! Onneksi on herännyt keskustelua asiasta ja pitää vain lyödä pökkyä pesään ja käyttää siinä vaikka TeJuKaa ja Facea! Ehdotukseni on, että perustetaan "Yhdistysten Talo", kun Teuvalla noita yhdistyksiä piisaa! Varmaankin löytyisi ainakin 10 yhdistystä, jotka voisivat vuokrata tilaa esim. 50,-/ kk. Saisivat pitää toimistopaperinsa siellä ja käyttää tilaa vaikka kokous-, myynti- tai rupattelupaikkana ja samalla aina olisi avoimet ovet koko taloon. Teuvalaisilla kyllä ideoita piisaa, kunhan vain annetaan asialle enemmän julkisuutta ja laitetaan joku henkilö asian päälle, esimerkiksi MTY:n Tero Lehtinen, joka saa aikaan yhtä sun toista tarvitessa! Talon sisäilma vain ensin kuntoon!