torstaina, tammikuuta 10, 2013

Hammashoitola-neuvola

Joulukuun valtuustossa äänestettiin siitä, varataanko talousarvioon rahat hammashoitolan rakentamiseen vai hammashoitola-neuvolan rakentamiseen. Mielestäni äänestys oli hieman ennenaikainen, koska eri vaihtoehtoja vielä selvitetään.

Kun syksyllä kävi selväksi, että hammashoitola ei voi sisäilmaongelmien vuoksi jatkaa entisissä tiloissaan, hankittiin toiminnalle väistötilat ja ryhdyttiin miettimään, mikä olisi pysyvä ratkaisu. Kunnanhallituksen iltakoulussa keskusteltiin siitä, että hammashoitolalle rakennettaisiin uudet tilat. Samalla mietittiin, olisiko tarkoituksenmukaista sijoittaa samaan yhteyteen myös neuvolan tiloja, koska yhteisissä tiloissa toimimisesta olisi käytännön hyötyjä. Tällaiseen ratkaisuun on päädytty monessa kunnassa.

Aiemmin suunnitellun Terveystalon oli tarkoitus olla 1.900 m2:n suuruinen rakennus. Nyt ajateltiin hammashoitola-neuvola suunnitella noin 500 m2:n kokoiseen rakennukseen. Kyse on siis hyvin eri suuruusluokkaa olevasta hankkeesta. Nuo neliöt eivät mahdollista neuvolankaan osalta kaikkia niitä tiloja, jotka Terveystalo-suunnitelmassa olivat mukana.

Ei kommentteja: