torstaina, tammikuuta 03, 2013

Lehtiharju ja Mäntyniemi

Hyvää alkanutta vuotta 2013!

Palaan vielä vähän joulukuun valtuuston tunnelmiin. Siellä keskusteltiin kovasti Mäntyniemen laajennuksesta. Siinä oltiin ihan oikealla asialla. Tarvitsemme kipeästi lisää tehostetun palveluasumisen paikkoja vanhuksillemme. Siis sellaisia hoitopaikkoja, joissa henkilökunta on läsnä 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.

Liikelaitoskuntayhtymän johtokunnan päätöksellä Mäntyniemi muutettiin tehostetuksi yksiköksi. Sellaisenaan se on siihen kuitenkin liian pieni yksikkö.

Tarkoituksenamme on kehittää Lehtiharjun ja Mäntyniemen aluetta kokonaisuutena. Tähän kehittämiseen Teuvan päättäjät ovat hyvin sitoutuneita. Tavoitteena on seudullinen palveluyksikkö, jolla turvataan Lehtiharjun toiminnan jatkuminen ja tehostetun palveluasumisen lisäpaikkojen saaminen.

Molemmat rakennukset ovat aikaa nähneitä ja osin vaikeasti uusiin vaatimuksiin muokattavissa. Siksi myös uudisrakentamista tarvitaan. Selvitämme mahdollisuutta rakentaa uudisosan Mäntyniemen viereen, johon sitten nykyisiä toimintoja voidaan siirtää. Uudesta Mäntyniemestä muodostuisi reilun 30 asukkaan tehostetun palvelun yksikkö. Lehtiharjua saneerattaisiin avopalveluihin ja yksilölliseen asumiseen soveltuvaksi.

Ei kommentteja: