maanantaina, tammikuuta 07, 2013

Yt

Kuten hallituksen puheenjohtaja Teijo Toivonen jo viime vuoden puolella lehtihaastattelussa totesi, Teuvan kunnan taloudellinen tilanne on niin vakava, että joudumme etsimään säästöjä myös henkilöstömenoista. Olen ensi maanantain kunnanhallitukselle esittämässä yhteistoimintamenettelyn aloittamista henkilöstöjärjestöjen kanssa. Tavoitteena on 700.000 euron vuotuisten säästöjen aikaansaaminen henkilöstömenoissa. Tässä vaiheessa kaikki keinot ovat mahdollisia: määräaikaisten työsuhteiden päättäminen, lomarahojen leikkaus, osa-aikaistaminen, lomautukset ja irtisanomiset. Ratkaisut eri yksiköissä voivat olla erilaisia. Tarkoituksena olisi saattaa yhteistoimintamenettely päätökseen toukokuun loppuun mennessä.

Tiedän, että Teuvan kunnan päättäjien keskuudessa tästä asiasta on erilaisia mielipiteitä. Aihettahan sivuttiin jo joulukuun valtuuston kokouksessa. Katson velvollisuudekseni saattaa asian kunnanhallituksen ratkaistavaksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi helpoista säästöjen aloituksista voisi olla esim. toistuvan tiedon tuottamatta jättäminen kunnan verkkosivustoilla ja tulevaisuuslautakunnan valitsematta jättäminen - lopettaminen.
Keitä palvelee "Teuvaon" toistoa tekevä viihde-sivusto, joka piti toimia ittellään. Onko sen toimitus ilmaista?
Sivuston katselu ja lukeminenkin saattaa maksaa jotain. Voisiko se olla yritysvetoinen jos sitä tarvitaan.
Tulevaisuuslautakunnalta toivoisi tuloksia ideoita ja kehitysajatusta pöytään, kun siinä työskentelystä maksetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kn kunnassa on taloudellinen tilanne vakava, eikö silloin pitäisi kaikkien maksukykyisten osllistua talkoisiin. Miksi vain kunnan henkilöstö. Maksukykyisiä ja isompituloisia löytyy Teuvalta ainakin verotuloista päätellen.
Kun kuntatyöntekijät, pienipalkkaisemmatkin, joutuvat luopumaan euromääräisesti tuloistaan, miksi ei muutkin, yksityiset, yrittäjät, jne. Tietenkin maksukyvym mukaan.
Ei voi olla niin, että aina kun lama iskee kuntatalouteen, taakan kantaa samat ihmiset, kunnan henkilöstö. Viimeksi 90-luvulla. Maalaisjärki ei tätä käsitä

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisiko kartoittaa kunnan ostot, sillä joskus näyttää siltä, että tarvitaanko sitä kaikkea todella tai meneekö ostettu tavara kunnan käyttöön vai henkilökunnan kotiin. Uskalletaanko puuttua, jos epäillään. Eivät ne kaikki säästöt ole pakko ottaa palkoista vaan muustakin voidaan säästää kuin terveyskeskuksen vaipoista.