tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Työllisyys paranee

Toukokuun lopussa teuvalaisia oli työttömänä 4,2 % työvoimasta. Se tarkoittaa sitä, että kaikkiaan 111 teuvalaista oli vailla työtä. Tässä on vähennystä vuoden takaisesta 54 henkilöä. Huhtikuusta vähennystä oli 35 henkilöä.

Mielestäni yksikin työtön on liikaa. Täystyöllisyyteen on teuvallakin vielä matkaa. Siihen kuitenkaan koskaan tuskin päästään. Työvoiman tarjonta ja kysyntä eivät koskaan voi täysin vastata toisiaan. Teuvallakin on tällä hetkellä noista yli sadasta työttömästä huolimatta kova pula monen alan osaajista.

Teuvan työllisyyskehitys on kuitenkin kaiken kaikkiaan ollut myönteinen. Keskimääräinen työttömyys Etelä-Pohjanmaalla on 5,7 %. Kahdeksassa kunnassa työttömyys oli alle 5 %. Nämä kunnat olivat Ylihärmä 3,4 %, Alahärmä 3,8 %, Teuva 4,2 %, Kuortane 4,2 %, Lapua 4,3 %, Kauhava 4,7 %, Nurmo 4,8 % ja Evijärvi 4,9 %. Seinäjoen työttömyysaste oli 7,6 % ja Kauhajoen 8,2 %.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hej Veli ! Jag är en 40-talist som flyttade Från Teuva 1965.Och Jag skulle bara ställa några frågår till dig om arbetslösas situasion i stort.
Vad tycker du om den arbetslösa som har tappat framtidstro.
Om den arbetslösa har tappat människovärde.
Om arbetsgivare utnytgar billig arbetskraft.
Om arbetsplats dmokrati.

mvh.4545

Veli Nummela kirjoitti...

Blogini on elänyt heinäkuun hiljaiseloa, kun olin vuosilomalla. Siksi tämä vastaukseni vähän viipyi.

Jos on ollut pitkään vailla työtä, on varmasti vaikeaa olla tulevaisuuden suhteen toiveikas. Työttömyys masentaa ja turhauttaa. Toivoisin, että myös niille, jotka ovat jo pitempään olleet työttömänä, löydettäisiin koulutusta ja valmennusta, jonka kautta voisi päästä takaisin työelämään.

Vaikka työ on tärkeä asia, ei ihmisarvo saa olla siitä kiinni, mitä työksemme teemme, tai olemmeko vailla työtä. Jokainen ihminen on tärkeä ja arvokas sellaisenaan ja omalla paikallaan.

Me suomalaiset emme pysty kilpailemaan työvoiman edullisuudella. Maailmalta löytyy aina maita, joissa työvoima on halvempaa. Meidän pitää panostaa työvoiman osaamiseen, työn tuottavuuteen ja henkilöstön työssä jaksamiseen.

Työpaikkademokratia on tärkeä asia. Ihmiset voivat paremmin ja työn tulokset ovat parempia, kun ihmiset saavat itse vaikuttaa omaan työhönsä ja työolosuhteisiinsa.