tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Investoinnit

Pudotus pörsseissä jatkuu, ja huonoja uutisia yritysten talousnäkymistä tulee päivittäin. Myös teuvalaisissa yrityksissä taantuman merkit näkyvät tilauskirjojen ohenemisena. Vuorossa on vähintäänkin hitaamman kasvun aika.

Laskusuhdanne näkyy kunnan taloudessa viiveellä. Ensi vuoden talousarviota on laadittu siten, että menojen kasvu on pidetty hyvin maltillisena. Silti kansantalouden taantuessa saattaa kunnan käyttötalous ensi vuoden aikana huomattavastikin kiristyä. Tämän asian suhteen meidän on koko ajan oltava ajan hermolla ja valmiina reagoimaan muutoksiin.

Teuvalla on odottamassa vuoroaan monia investointeja. Isompia ja pienempiä remontteja käyttöomaisuudessamme. Nyt kun rakentaminen muutoin hiljenee ja rakentamiskustannukset ehkä kohtuullistuvat, pyrimme hyödyntämään tilannetta. Emme siis karsi omaa rakentamisohjelmaamme taloudellisten vaikeuksien pelossa, vaan toteutamme ensi vuonna niitä välttämättömiä hankkeita, jotka olisi joka tapauksessa lähivuosina tehtävä. Tähän Teuvalla käytännössä lähes velattomana kuntana on hyvät mahdollisuudet.

Ei kommentteja: