tiistaina, lokakuuta 30, 2012

21,25

Eilen istunut kunnanhallitus esittää valtuustolle (äänin 5 - 3), että ensi vuoden veroprosentiksi laitettaisiin 21,25. Oma esitykseni oli 22. On aika poikkeuksellista esittää 1,5 %-yksikön korotusta veroprosenttiin kertarysäyksellä. Vaan poikkeuksellinen on tilanteemmekin. Vaje on syvä. Talouden tasapainottamiseksi joudutaan käyttämään kaikkia mahdollisia jäljellä olevia keinoja. Valtuustohan sulki keinovalikoimasta pois mm. koulujen lakkauttamisen ja yksityisteiden kunnossapidosta luopumisen.

3 kommenttia:

Jukka Leppäniemi kirjoitti...

Tässähän siirretään vaalien jälkeen selkeästi vastuu uudelle valtuustolle ja uusille päättäjille. Toki VALTUUSTOLLA on asiassa se lopullinen päätösvalta.
Veronkorotus olisi toki ollut valtava ja olemme siitä jo saaneet julkisuutta, mutta hihat on nyt vaan käärittävä ja ryhdyttävä todellisiin tasapainottamis toimiin. Olemme pakon edessä ja kunnan talousasioissa on suunta saatava muuttumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko lomauttaa henkilöstöä? Se on kuitenkin kuntien suurin kustannuserä. Jos rahat ei riitä, jostain kustannussäästö on löydyttävä.

Veli Nummela kirjoitti...

Varmaan kaikkia keinoja joudutaan käyttämään.