tiistaina, marraskuuta 06, 2012

Taksat

Eilen kunnanhallitus passitti vesi-, jätevesi- ja kaukolämpötaksojen korotukset teknisen lautakunnan käsittelyyn. Lieneekin oikein ja kohtuullista, että tekninen lautakunta saa ottaa kantaa näihin oman alansa keskeisiin asioihin.

Suurin korotuspaine on kaukolämmän kulutusmaksussa. Kun megawattitunnin hinta on nyt 51,40 € (+ arvonlisävero), olisi korotusesityksen mukainen uusi hinta maaliskuun alusta 60,00 euroa. Nousua olisi siis peräti 16,7 %. Korotuspaineita hintaan ovat tuoneet polttoaineiden hintojen kohoaminen, turpeen heikko saatavuus ja sen heikko laatu (johtuu sateisesta kesästä) sekä turpeen energiaveron nousu. Veron nousun osuus hinnankorotuksesta on 3,00 euroa/MWh.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaukolämmön käyttäjiä halutaan jostain syystä taas ruoskia isoilla korotuksilla. Ei ole pitkä aika, kun kaukolämpösopimukset uusittiin ja tuli sitä kautta vaivihkaa isoja korotuksia käyttäjille. 16,7 % kerralla korotusta!!! Veroprosenttia korotettiin maakunnan kärkeen ja kaukolämmöm käyttäjiä aiotaan rokottaa tällä tavalla. Tänä päivänä pitää todella maksaa siitä, että saa asua Teuvalla! Ei ole vaikeaa ennustaa väkiluvun muutoksen suuntaa ja vauhtia.