keskiviikkona, syyskuuta 23, 2020

Öiset häiriöt

 Teuvan kirkonkylän öinen kortteliralli häiritsee monen yörauhaa ja vaarantaa liikenneturvallisuutta. Viime viikonloppuna sattui kaksi onnettomuutta, joissa oli vähällä syntyä vakavia henkilövahinkoja. Vetoan nuoriin ja vanhempiin, otetaan maalaisjärki käyttöön, ennen kuin käy pahasti!


Ensimmäinen omakohtainen kokemukseni tähän ilmiöön on syksyltä 2005. Päivällä olin ajellut muuttokuormani jäljessä Savitaipaleelta Teuvalle. Nukuin muuttolaatikoiden keskellä asunnossani ihan siinä Porvarintien ja Mikkiläntien risteyksessä. Yöllä joskus kahden maissa heräsin joidenkin raskaiden ajoneuvojen ääniin. Ihmettelin, että rekkojako tääällä kulkee keskellä yötä? Unenpöpperöisenä kurkistin ikkunasta. Traktorejahan siellä kulki jonossa. Perinteet tällä asialla lienevät kuitenkin vielä paljon pidemmät...


Vuosien varrella asia on noussut esiin useamman kerran. Sitä on hoidettu hyvässä yhteistyössä poliisin kanssa osin vaihtelevalla menestyksellä.  Ilmiötä on saatu välillä aisoihin, kun poliisi on lisännyt väliaikaisesti tehostettua valvontaa. Tämänkin vuoden aikana on toteutettu pari tehoiskua. Viimeksi olen viestinyt näistä asioista poliisin kanssa eilen. Ongelma on se, että poliisi ei voi pitkään sitoa partioitaan Teuvan yöhön. Häiriöitä on valitettavasti myös muissa kuntakeskuksissa.


On  hyvä, että nuoret tapaavat toisiaan. Ja liikennettäkin kaduille mahtuu. Suurin osa toimii fiksusti ja vastuullisesti. Häiriön aiheuttaminen yöaikaan ja turvallisuudesta piittaamaton toiminta pitää kuitenkin  saada loppumaan.


Ei kommentteja: