tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Lukioille yhteinen rehtori?

Tämänpäiväinen Ilkka tiesi kertoa, että Kauhajoen ja Teuvan lukiot suunnittelevat yhteistyötä, jossa niillä olisi yhteinen rehtori. Tällaisesta on alustavia keskusteluja viime viikkoina käyty. Neuvottelut ratkaisevat, pääsevätkö kunnat asiasta yhteisymmärrykseen. Yhteistyöllä haetaan lähinnä toiminnallisia hyötyjä. Yhden johtajan alaisuudessa lukioiden yhteistyötä voitaisiin kehittää monipuolisesti.

Teuvalle on ensiarvoisen tärkeää oman lukiokoulutuksen säilyttäminen. Nykyisillä ja näkyvissä olevilla oppilasmäärillä se ei millään muotoa olekaan uhattuna. Silti lisääntyvää yhteistyötä tarvitaan, jotta voimme tarjota jatkossakin monipuolista ja tasokasta opetusta. Teuvan lukiohan on jo nyt mukana laajassa yhteistyöverkossa tietoverkon kautta tapahtuvan opetuksen osalta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oman lukion säilyttäminen on tärkeimpiä asioita, joita kuntayhteistyössä on tiukasti puolustettava. Ainutkaan kunta, joka aikanaan suurin ponnistuksin on lukion saanut, ei tietääkseni siitä vapaaehtoisesti ole luopunut. Yhteinen opettajakunta yhteiskoulun kanssa antaa täydet mahdollisuudet jopa yksisarjaisenkin lukion ylläpitoon. Mahdollinen pienten lukioiden valtio-osuuden heikkeneminen ei saa kaataa tärkeää tavoitetta. Yhteistyö muiden lukioiden kanssa on jossain määrin mahdollinen, mutta virtuaaliopetukselta ei kannata odottaa liikoja. Se toimii vain hyvin motivoituneissa pienryhmissä. Teuvan ei kannata olla pilottikunta kaikissa mahdollisissa hankkeissa. Suoranainen kuntaliitos veisi Teuvalta lukion jokseenkin varmasti lyhyessä ajassa, vaikka muuta alkuvaiheessa lupailtaisiinkin. Päättäjät, älkää olko sinisilmäisiä. Tervettä itsekkyyttä ja varovaisuutta tarvitaan suurten muutosten tapahtuessa.