torstaina, tammikuuta 05, 2012

Kysymyksiäkin jäi

Eilinen kuntalaisten kuulemistilaisuus Orrelassa sujui rakentavassa hengessä. Kuntaliitosvaihtoehtojen pohtiminen on monenlaisia tunteita ja ajatuksia pintaan nostava aihe. Muutes; kyllä päätöksenteossa pitää tunnettakin mukana olla - tunnetta ja viileää harkintaa pitää olla sopivassa suhteessa, niin hyvä tulee. Joka tapauksessa teuvalaiset näyttivät jälleen, että vaikeistakin asioista osataan keskustella asiallisesti ja maltillisesti.

Selvityksiä on tehty paljon, kuten tilaisuudessa kävi ilmi. Tietoa niistä on nettisivuillamme. Eilisen tilaisuuden materiaalia voi noutaa myös paperilla kirjastosta ja kunnan yhteispalvelupisteestä.

Joitakin varsin keskeisiä kysymyksiä on kuitenkin vielä ainakin osittain auki. Kurikka-vaihtoehdossa teuvalaisten kannalta on hyvin olennaista, miten lääkäripäivystys järjestetään. Seinäjoen sairaalanmäellä sijaitseva Y-talo on realistinen vaihtoehto yöaikaan, mutta iltaisin ja viikonloppuisin pitäisi avun löytyä lähempää. Vieläköhän Teuva-Jurva -akselilla voisi tässä yhteistyö toimia? Selkeää kannanottoa kaipaamme edelleen myös siihen, missä mitassa ja millä painotuksilla Teuvan vuodeosastoa kehitetään.

Kummankin kumppaniehdokkaan osalta haluan kuulla, miten vahvasti ne sitoutuvat Teuvan pitkään välttämättömien investointien listaan. Samoin olennainen kysymys on, miten Teuvan alueen elinvoimaa uudessa kunnassa kehitetään. Miten käy Teuvan yritystuille ja lapsiperheiden etuuksille?

Neuvoteltavaa on siis vielä tässä alkuvuodenkin osalla. Työ on kuitenkin hyvässä vauhdissa, ja näihinkin kysymyksiin varmaan vastaus lähiaikoina löytyy.

Ei kommentteja: