tiistaina, helmikuuta 07, 2012

Hankintafoorumi

Eilen illalla kunnanhallitus asetti hankintafoorumin. Joulukuun valtuustossa seitsemän yrittäjätaustaista valtuutettua esitti tällaisen uuden yhteistyöelimen perustamista. Foorumiin tulee kolme kunnanhallituksen edustajaa ja kolme yrittäjien edustajaa. Kuntaa edustavat Esko Lehtimäki, Teijo Toivonen ja Irma Harjula. Yrittäjät nimeävät edustajansa lähiaikoina.

Porukan tehtävänä on hankinta-asioiden käsittely yhteistyössä paikallisten yrittäjien ja hankintoja suorittavien henkilöiden kesken. Foorumin perustaminen on luontevaa jatkoa syksyllä pidetylle hankintaseminaarille.

Foorumi ei käsittele yksittäisiä hankintoja tai niiden kriteerejä. Sen sijaan foorumi on mukana yleisten hankintaperiaatteiden kehittämisessä. Tarkoitus on, että yhteistyötä lisäämällä voimme ostaa entistä fiksummin, varmistua siitä että paikallisilla yrityksillä on edellytykset tehdä tarjouksia kunnan hankinnoista, ja edistää sitä, että jatkossakin meillä on monipuolista tarjontaa paikallisilla markkinoilla. Keskeistä on tietojen vaihto siitä, mitä kunta jatkossa tarvitsee, ja mitä paikallisilla yrityksillä on meille tarjota.

Ei kommentteja: