torstaina, helmikuuta 23, 2012

Kymppi rikki

Tammikuun lopussa Teuvan työttömyysaste oli 10,1 % Kohosimme tässä kyseenalaisessa kunniassa Kauhajoen tasolle. Naapurimme hyväksi on sanottava se, että siellä työttömyysasteen suunta oli alaspäin.

Kaiken kaikkiaan työtä vailla oli 256 teuvalaista. Näistä jo yli vuoden oli ollut työttömänä 33 henkilöä. Työttömistä yli 55-vuotiaita oli 111. Nuoria, alle 25-vuotiaita oli puolestaan 28. Työttömyys on Teuvalla miesvoittoista, sillä naisten osuus työttömistä oli 32 %.

Työ- ja elinkeinoministeriö etsii kokeilukuntia. Kyse on hallitusohjelman mukaisesta pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi järjestettävästä hallituskauden kestävästä kokeilusta, jossa viimeistään vuoden työttömyyden jälkeen työllisyyden hoidon päävastuu siirretään kunnalle tai kunnille yhteisvastuullisesti. Jokaisen työttömän työllistymismahdollisuudet kartoitetaan, ja edistymistä seurataan aktiivisesti. Kokeiluun halutaan erilaisia kuntia, ja kunnille varataan kokeilua varten riittävät resurssit.

Tähän olisi hyvä tarttua. Olen ehdottanut Suupohjan seudun kunnille (Teuvan kavereina Kauhajoki, Karijoki ja Isojoki) sekä Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymälle ja Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymälle, että Suupohja lähtisi hankkeeseen porukalla. Keskeisistä yhteistyökumppaneista TE-toimisto ja Kela ovat jo lupailleet tukeaan.

Ei kommentteja: