perjantaina, elokuuta 03, 2012

Järkivihreää

Termi "järkivihreä" ponnahti tietoisuuteen Vihreiden tämän kesän puoluekokouksen keskusteluista. Tässä en kuitenkaan viittaa puoluepolitiikkaan, vaan mielessäni on Forssan seudulla jo pitkään tehty uraa uurtava elinkeinopoliittinen työ. "Järkivihreä Forssan seutu" pyrkii olemaan edelläkävijä ympäristöliiketoiminnan kehittämisessä.

Ilmastonmuutos, uusiutumattomien energiavarojen ja luonnonvarojen ehtyminen, luonnon saastuminen ja luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen johtavat siihen, että vihreä talous on lähivuosikymmeninä voimakkaasti kasvava ala.

Maaseudulla on vahvuutensa ympäristöliiketoiminnan kehittämisessä. Uusiutuvan energian tuottaminen (tuulivoima, aurinkoenergia, maalämpö, biopolttoaineet) avaavat uusia mahdollisuuksia. Niin ikään kierrätykseen perustuvat liikeideat ovat jatkossa tavoiteltuja. Uusia tekniikoita, uusia laitteita tarvitaan, jotta voimme vastata kiristyviin ympäristövaatimuksiin.

Kyse on myös imagosta. Haluammeko profiloitua seutuna, joka pyrkii vastuullisuuteen ja korkeaan osaamiseen ympäristöasioissa? Suupohjassa meillä on jo valmiina monia elementtejä, joita systemaattisesti kehittämällä voisimme olla vihreän talouden osaajia.

Ei kommentteja: