tiistaina, syyskuuta 25, 2012

Kiinnostavatko vaalit?

Kuntarakennemyllerryksen on pelätty vähentävän kiinnostusta kuntavaaleja kohtaan. Eri poliittiset ryhmät ovat kertoneet, että ehdokkaiden löytäminen ei ollut ihan helppoa. Teuvan osalta lopputulos ehdokashankinnassa näyttää kuitenkin hyvältä. Kuntalainen voi vaalissa valita isosta ja monipuolisesta ehdokasjoukosta.

Tulevalla valtuustokaudella tehdään merkittäviä päätöksiä. Uudet valtuutetut ottavat kantaa kuntarakenteeseen sekä siihen, miten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut maakunnassa tuotetaan. Kiristyvä kuntatalous vaatii myös reippaita toimenpiteitä. Päätökset eivät ole helppoja, mutta ne ovat tärkeitä. Juuri nyt on oikea aika vaikuttaa.

Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS)on tutkinut, mitä kansalaiset tulevilta valtuutetuilta odottavat. Arvostetuimmaksi piirteeksi kyselyssä vastaajat määrittelivät sen, että valtuutetun tulisi olla itsenäisesti ajatteleva. Toiseksi tärkein ominaisuus oli, että valtuutettu ajaa koko kunnan etua ääniä kalastelematta. Myös vahvaa kokemusta valtuustotyöstä ja kuntapolitiikasta pidettiin etuna.

Ei kommentteja: