torstaina, huhtikuuta 04, 2013

Seudulliset palvelut

Taloutensa paikkaamiseksi Teuva joutuu laatimaan säästölistoja ja lomauttamaan henkilöstöään. Huomattava osa kunnallisista palveluista tuotetaan kuitenkin nykyisin kuntien yhteistyönä. Esitän ensi maanantain kunnanhallituksessa, että kunnanhallitus esittäisi yhteistyökumppaneilleen, että merkittäviin säästötoimiin ryhdyttäisiin myös näissä "yhteisyrityksissä" - Seutupalvelukeskuksessa, elinkeinotoimen kuntayhtymässä ja peruspalveluliikelaitoskuntayhtymässä. Myös henkilöstömenoihin tulee voida puuttua näissä toiminnoissa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi asia jäi pöydälle?

"Kunnanhallitus 08.04.2013
Säästöohjelmien laatiminen seudullisesti tuotetuissa palveluissa
Keskustelun jälkeen asia päätettiin jättää pöydälle"

Mitä on saatu asiantuntipalveluilla 2011 ja 2012?

"HALLINTO- JA ELINKEINOTOIMI KÄYTTÖSUUNNITELMA
Asiantuntijapalvelut 2011 -522 054, 2012, -530 912, 2013 -40 000"

Veli Nummela kirjoitti...

Hallitus halusi, että keskustellaan ensin aiheesta naapurikuntien kanssa. Virkamiestasolla keskusteluja oli jo käytykin, mutta asia otettiin esille myös Suupohjan kunnallisjohdon kokouksessa 22.4. Tuohon joukkoon kuuluvat Kauhajoen, Karijoen, Isojoen ja Teuvan kunnanjohtajat, valtuuston puheenjohtajat ja kunnanhallituksen puheenjohtajat.

Uudelleen kunnanhallitus käsittelee asiaa ma 6.5.

Palaan myöhemmin kysymykseen noista asiantuntijapalveluiden kustannuksista.

Veli Nummela kirjoitti...

Tuo puoli miljoonaa asiantuntijapalvelujen ostoa jakautuu siten, että noin 200.000 euroa menee Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän menoihin ja 300.000 puolestaan Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy:lle. Tämä jälkimmäinen yhtiö tuottaa meille palkanlaskennan, kirjanpidon ja tietojärjestelmäpalvelut.


Vuonna 2013 menot eivät pienene yhteen kymmenysosaan. Menot ovat samaa luokkaa kuin edellisinäkin vuosina, mutta kirjauskäytäntö on hieman muuttunut, eli menot näkyvät kirjanpidossa toisilla kustannuspaikoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksista.