maanantaina, helmikuuta 01, 2016

Julkista hallintoa

Kunta on ennen kaikkea asukkaidensa yhteisö. Yhteisten asioiden hoitamiseksi. Niinpä toiminnan tulee olla mahdollisimman läpinäkyvää. Yksittäisten ihmisten yksityisyyden suojaa täytyy tietysti kunnioittaa. 

Valtuuston kokoukset ovat julkisia. Hallituksen ja lautakuntien kokoukset taas suljettuja. Niiden keskustelut ovat luottamuksellisia, mutta päätökset julkisia.

Joskus asioita valmistellaan myös valtuustoseminaareissa, jotka ovat suljettuja. On nähty hyväksi, että asioista voidaan keskustella luottamuksellisesti ilman julkisuuden paineita. Salailusta siinä ei sinänsä ole kysymys. Paikkansa ja tarpeensa on niin luottamukselliselle mielipiteen vaihdolle kuin julkiselle keskustelullekin.

Ensi maanantaina järjestetään tilaisuus, jossa valtuutetut voivat esittää kysymyksiään ns. Pihlajalinna-selvityksestä. Koska aihe tuntuu herättävän laajaa mielenkiintoa, järjestämme sen avoimena. Tervetulleita tilaisuuteen ovat kaikki, niin kuntalaiset, alan ammattilaiset kuin tiedotusvälineiden edustajatkin.


Ei kommentteja: