maanantaina, helmikuuta 27, 2006

Miten kehittäisit Parraa?

Snow Park Parrassa on kausi parhaimmillaan. Hiihtolomaviikko menossa, rinteet hyvässä kunnossa, ja aurinkokin hymyilee! Rinteet täyttää liikunnan riemu. Ja jos ei uskaltaudu rinteeseen, voi hiihtää vaativassa Parran maastossa, tai suunnata hiihtoretkensä laduille, jotka vievät helpommille kankaille. Puitteet ulkoiluun, liikuntaan ja yhdessä oloon ovat mahtavat.

Kesäaika Parrassa on hiljaisempi. Mökit, leirintäalue, uimaranta ja vaellusreitit Parramajaa ja Pauli Nevala -salia unohtamatta antavat monia mahdollisuuksia myös kesäaktiviteetteihin. Onhan jo pelkästään Parran luonto upea elämys täällä lakeuden laidalla! Teuvan kunta on yhteistyössä Teuvan Rivakan ja muutamien muiden yhteistyökumppaneiden kanssa aloittamassa kehittämissuunnitelman laatimisen alueelle.

Olisiko Sinulla ajatuksia ja ideoita alueen kehittämiseksi? Hiihtoputkea tai curling-hallia emme ole rakentamassa. Mieluummin otan vastaan ajatuksia, joiden avulla voimme hyödyntää kaikkea sitä hyvää palveluvarustusta, jota alueella jo on. Rytmiryhmää asian pohdintaan ei ole vielä nimetty. Kiinnostaisiko Sinua tulla mukaan ryhmään ideoimaan?

Muutes, parhaasta maaliskuun puoliväliin mennessä tälle palstalle ilmestyvästä toteuttamiskelpoisesta kehittämisideasta lupaan tarjota kahden hengen päiväliput Parran rinteen hisseihin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli minulta kysytään, ja nythän kysytään, olisi järkevää teettää teuvalaisilla videonikkareilla Parrasta esittelyvideo, jossa esitellään tarjolla olevat palvelut. Tämän videon voisi laittaa Parran sivuille sekä Teuvan sivuille, sekä esittää vaikkapa joissakin muissa Teuva-asioiden yhteyksissä.

Teuvastakin tarvittaisiin oma videonsa. "Onhan kauhajoellakin omansa", ja kyllä Teuvalla paljon enemmän esiteltävää on kuin Kauhajoella.

Anonyymi kirjoitti...

Parra pitäisi ehdottomasti liittää mukaan kaikkeen Teuvan markkinointiin. Raymond Wesanderin aikana Teuvalle tulevat ryhmät aterioivat/kahvittelivat Parrassa ja kävivät tutustumassa esim. kehruutehtaaseen ym. Nythän meillä on erinomainen tutustumiskohde Orrela. Opaskurssikin on tulossa, joten paketteja voidaan kehitellä.
Karavaanarit pitäisi saada takaisin Parraan, kun se on saatu fiksuun kuntoon. Monenlaisia tarinoita kivipelloista ja luolista saisi varmaan aikaan. Markkinointityyppinä tulisi olla hiukan "hulluja" ideoita omaava.

Päivi Lahti-Kuusisto

Anonyymi kirjoitti...

Itse Parra rinteineen, hiihtolatuineen ja lukuisine talviurheilumahdollisuuksineen on mielestäni jo hyvä. Ongelmana olen kuitenkin sivusta seuranneena huomannut olevan kyydityksen. Innoikkaimmat laskijat ovat reilusti alta täysi-ikäisyyden eivätkä vanhemmat tai isommat sisarukset aina ehdi kuljettaa innokkaita nuoria Parraan.
Itsekin olen monesti joutunut sanomaan pikkusisaruksilleni, ettei Parran reissu nyt onnistu.
Olisiko huono idea järjestää kerran tai kaksi viikossa linja-autokuljetus kylältä, sivukylät kiertäen Parraan? Vaikkapa iltapäivällä viiden aikoihin. Sama auto kiertäisi takaisin tullessa samat kylät ja raitit.
Näin pääsisivät lapset sinne vaivatta. Joku parin euron maksu ei missään tuntuisi, luulisin?

Käytäntö olisi varmasti melko vaivaton. Jos kunta on valmis satsaamaan rahaa hieman Parran kehittämiseen, tällä tuettaisiin jo paikkakuntamme autoilijoitakin?

Mielestäni miettimisen arvoinen idea.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tutustumista Orrelassa on? Itse kävin siellä keväällä -05, ja lähes tyhjillään koko paikka.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti Parran jo olemassaolevan karavaanarialueen käyttöönottaminen tukisi koko kunnan elinkeinoelämää. On muutakin kuin pienteollisuutta!!!!
Menneet pitäisi unohtaa!
Alueen muu kehittäminen liittyy kävijämääriin. Jollei ole kävijöitä, ei kannata esim. myydä matkamuistoja, lettuja,lampaanvillatuotteita(kuten Lapissa porobisnes) jne. Ja ainahan voisi kehittää juuri Teuvaan liiittyviä erityisiä matkamuistoja. (Tekopenis, maailman suurin keihäs pienoiskoossa ( myydäänhän Eiffel-torninkin pienoiskopioitakin.)

Anonyymi kirjoitti...

Jos ny alootettaas siitä, että pirettääs tuota Parraa eres auki arkiehtoosin yhyreksään asti. Nysson auki vaan loppuviikosta ja viime viikollakin laskiaastiistaina pantihin hissit kiinni jo seittemältä vaikka oli hiihtolomaviikko menos...ja kaffilahan kunnon nisut ja käntyt, jotta kuskaajat saa orotelles nauttia.

Anonyymi kirjoitti...

Laskettelijoille tärkeinpiä asioita rinnekeskuksissa on rinteiden monipuolisuus. Lasketteli kyllästyy, jos rinteistä ei löydy mitään "uutta".
Rinnekahviosta ylöspäin katsottuna vasemmalle puolelle saisi kaksi uutta mäkeä sekä hissiä. Toiselle mäelle tulisi mittaa n. 700 metriä ja pisimmälle lähes kilometri. Näillä Parra löisikin jo lähialueen kilpailijat laudalta ja saisi varmasti asiakkaita paljon kauempaakin. Mäet toteutettaisiin siten, että maansiirtotöillä alhaalta maat siirrettäisiin ylös. Ensimmäisenä tulisi tutkia, olisiko tällä vaikutusta prottomin vedenottamon toimintaan.
Jos ei suunnittele mitään uutta, ei voi saavuttaakaan mitään.
tv. T-Bower