perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Koulukeskus remonttiin

Kunnanhallituksen asettama työryhmä valmistelee esitystä koulukeskuksen peruskorjauksesta. Edessä on iso investointi, jonka toteuttamiseen tarvitaan myös valtion apua. Valtionosuuslistoille on oma jonotusmenettelynsä. Hanke voi valtion rahoittamana toteutua näillä näkymin aikaisintaan vuonna 2012.

Aikaa siis vielä on, mutta rahahakemus pitäisi saada matkaan ripeässä aikataulussa. Niinpä asia tulee kunnanhallituksen ja valtuuston käsittelyyn jo joulukuussa.

Isoissa koulujen peruskorjaushankkeissa joudutaan miettimään, mitä kaikkia toimintoja peruskorjattaviin tiloihin sijoitetaan ikäluokkien pienentyessä. Tähän taas vaikuttaa se, millaisia ratkaisuja kouluverkon osalta tehdään.

Teuvalla kunnanvaltuusto on päättänyt, että kaikki nykyiset koulut jatkavat ainakin syksyyn 2009 asti. Jatkosta ei ole olemassa päätöstä.

Peruskorjauksen valtionosuuksien turvaamiseksi koulukeskuksen remonttia valmistellaan ns. maksimivaihtoehtona. Toisin sanoen Yhteiskoulun ja lukion tilat suunnitellaan uudelleen siten, että sinne saadaan sijoitettua mahdollisimman paljon opetusryhmiä. Kun hanke on saatu listoille, sitä on mahdollisuus jatkossa tarpeen mukaan pienentää. Toisin päin asia olisi paljon hankalampi. Pientä peruskorjaushanketta on sen jälkeen, kun se on otettu listoille, vaikea saada muutettua olennaisesti suuremmaksi. Nyt siis suunnittelussa lähdetään siitä, että kaikki Yhteiskoulun ja lukion tilat olisivat ensi vuosikymmenelläkin koulukäytössä.

Päätöksellä, jolla kunnanvaltuusto päättää hakea valtionosuutta koulukeskuksen peruskorjaukseen, ei ratkaista kouluverkon tulevaisuutta. Kouluverkosta on voimassa edellä mainittu päätös, jonka mukaan nykyiset koulut jatkavat ainakin syksyyn 2009 asti. Jos kouluverkosta on tarve jossain vaiheessa tehdä uusia päätöksiä, se vaatii aivan oman valmistelunsa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Laidat kiinni
keskelle koulu
ei itketä aikaa
monta on ottajaa
vähän antajaa

On yyti jpee
jamboy tuikku
osmo tauno
esko paula
ja aukku

talven tulo
ilmat kylmenevät
syksyllä kato.

Olavi 1