torstaina, lokakuuta 13, 2011

Pidämme tai emme

Kuntarakenneuudistuksesta tuntuu päivittäin tulevan ristiriitaisia tietoja. Välillä salaisuuuden verhoa raotetaan, välillä julkisuuteen vuotaneet tiedot kiistetään. Näyttää kuitenkin, että uudistusta valmistellaan päättäväisesti, ja se tulee etenemään. Lopputulos voi olla aika radikaalikin.

Valtiovarainministeriössä valmistellaan pohjaesitystä uudeksi kuntarakenteeksi. Se valmistuu vuoden vaihteen tienoilla. Sitten on kuntien kuulemisen vuoro. On hyvä, jos meillä siinä vaiheessa on joitakin asioita valmiiksi selvitettyinä, faktoja joihin voimme vedota.

Teuvalla on viime aikoina keskusteltu vertailevan kuntaliitosselvityksen tekemisestä. Aiheesta on päättäjien keskuudessa erilaisia näkemyksiä. Puolesta ja vastaan. Oma näkemykseni on se, että meidän tulee nopealla aikataululla tehdä selvitys, jossa on kolme vaihtoehtoa: liitos Kauhajokeen, liitos Kurikkaan ja itsenäisenä kuntana jatkaminen.

On tärkeää, että otamme aloitteen omiin käsiimme, emmekä vain odota, mihin ratkaisuun meidät paimennetaan. Selvityksen pohjalta meillä olisi punnittua tietoa ottaa kantaa ministeriön esitykseen, kun se valmistuu.

Muutoksia on tulossa. Riippumatta siitä, pidämmekö me niistä vai emmekö.

Ei kommentteja: