keskiviikkona, maaliskuuta 18, 2020

Poikkeusolot

Olemme käytännössä siirtyneet poikkeusoloihin, vaikka valmiuslaki ei vielä olekaan aktivoitu. Tänään on peruskouluissa siirrytty etäopetukseen ja varhaiskasvatuksessa mahdollisimman moni hoitaa lapsensa kotona. Kunnan toimitilat on pääosin suljettu.

Nyt on tärkeää ottaa viranomaisten ohjeet vakavasti, jotta saamme taudin etenemisen pysäytettyä tai ainakin hidastettua. Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää kaikkia lähikontakteja.

Kannattaa myös tarkistaa, onko lähipiirissä vanhuksia tai sairaita, jotka tarvitsevat apua vaikkapa kaupassa tai apteekissa käynnissä. Selvitämme parhaillaan, miten voisimme yhdessä järjestöjen kanssa turvata nämä asioinnit. Mutta naapuriapu on myös hyvin tärkeää ja tarpeellista.

Emme tiedä, kuinka kauan tämä poikkeustilanne jatkuu. Kaikki viittaa kuitenkin siihen, että kyse on vähintään monesta viikosta, ehkä jopa kuukausista. Viranomaiset tarkentavat ohjeitaan tilanteen kehittyessä. Meillä Etelä-Pohjanmaalla on hyvät edellytykset katkaista tartuntaketjut, koska näiden hallituksen päättämien rajoitusten alkaessa ainakin tunnettuja tartuntatapauksia oli vasta pari kappaletta.

Pidetään pää kylmänä ja sydän lämpimänä, niin kyllä tästäkin selvitään!

Ei kommentteja: