tiistaina, maaliskuuta 31, 2020

Rauhallista

Teuvalla ei edelleenkään ole todennettuja koronatartuntoja. Myöskään Kauhajoella ei tapauksia ole ilmennyt, eikä siihen varattuja hoitotiloja siis ole vielä tarvittu. Mutta kaikki on valmiina siltä varalta, että hoitoa tarvitaan.

Teuvalla on nyt noudettavissa kouluruokaa etäopetuksessa oleville. Riskiryhmien kauppakassipalvelu on myös käytettävissä. Ohjeet löytyvät kunnan internet-sivuilta. Älkää epäröikö käyttää näitä, jos tarvetta on.

Olimme aloittamassa myös kirjaston kirjakassipalvelua, mutta aluehallintovirasto katsoi siihen liittyvän riskejä, joten siitä luovuttiin. eKirjoja  ja eÄänikirjoja on mahdollista netin kautta lainata.

Olen soitellut muutamiin yrityksiin ja yrittänyt näin muodostaa tilannekuvaa siitä, millainen tilanne elinkeinoelämässämme on. Yritykset ovat keskenään hyvin erilaisessa tilanteessa, joillakin tarjouskirjat ovat tyystin tyhjentyneet, toisilla kriisin vaikutus ei vielä näy. Huoli on kuitenkin yhteinen. Valtiovalta on tarjoamassa monia tukitoimia vaikeuksiin joutuneille yrityksille. Tietoa löytyy mm. ely-keskuksen internet-sivuilta. Neuvonta-apua tarjoaa Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ja siellä erityisesti Carita Latikka. Teuvan oma elinkeinojohtaja Juha Niemelä aloittaa työt 6.4.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

LAINAUS: "Olen soitellut muutamiin yrityksiin ja yrittänyt näin muodostaa tilannekuvaa siitä, millainen tilanne elinkeinoelämässämme on. Yritykset ovat keskenään hyvin erilaisessa tilanteessa, joillakin tarjouskirjat ovat tyystin tyhjentyneet, toisilla kriisin vaikutus ei vielä näy. Huoli on kuitenkin yhteinen".

OLISIKOHAN YRITYKSIIN SOITTELEMINEN PITÄNYT ALOITTAA JO USEAMPI VUOSI SITTEN? EI OLE AIEMMIN PALJON KIINNOSTANUT, MITEN TEUVALAISILLA YRITYKSILLÄ MENEE, EIKÄ OLE USEASTI NÄKYNYT ASIOINTIA PAIKALLISISSA YRITYKSISSÄ! MIELESTÄNI KUNNAN JOHDOSSA OLEVAN/ OLEVIEN HENKILÖIDEN TÄYTYISI ASUA JA ASIOIDA PÄIVITTÄIN OMALLA PAIKKAKUNNALLA JA NÄYTTÄÄ ESIMERKKIÄ, ETTÄ TIETÄÄ, MITEN YRITYKSILLÄ MENEE! PIENET YRITYKSET PITÄVÄT PAIKKAKUNNAN PYSTYSSÄ, ISOJEN OHELLA! TEUVALLA ON LIIKAA KAUHAJOKI-VETOISUUTTA!