perjantaina, joulukuuta 18, 2009

Värikäs valtuusto

Joulukuun valtuusto kävi värikästä keskustelua, ja välillä tunnelma vähän lämpenikin. Valtuusto on ihan oikea paikka julkiseen poliittiseen keskusteluun ja linjanvetoon, joten hyvä näin. Budjettiin valtuusto teki kaksi olennaista muutosta äänestyspäätöksin.

Luovankyläntie sai päällystysrahaa. Valtio peruskorjaa tien ensi vuonna puuhuollon turvaamiseen varatuilla määrärahoilla. Kunnan rahoituksella tie saa päällysteen Luovankylään asti. Kustannuksia siitä kertyy noin 300.000 euroa. En ollut tätä kyläläisten esittämää hanketta omaan talousarvioesitykseeni sisällyttänyt, koska katsoin, että nykyisessä taloudellisessa tilanteessa siihen ei ole varaa. Valtuuston enemmistö oli toisella kannalla, ja kyläläiset saavat kaipaamansa pikitien.

Toinen äänestyksen kohde oli suunnitteilla oleva terveystalo. Taloonhan on suunniteltu sijoittuvan neuvolan, hammashoitolan, kotihoidon toimiston, varhaiskasvatuksen toimiston sekä vanhusten avopalvelukeskuksen tilat. Lisäksi taloon olisi tarkoitus rakentaa väestösuojatiloja, joita normaalioloissa hyödynnetään talon sosiaalisina tiloina. Kustannusarvio on noussut matkan varrella jo yli 4 miljoonan euron. Valtuusto asetti nyt rakentamiselle kustannuskaton. Talo pitää suunnitella siten, että rakentaminen maksaa enintään 3 miljoonaa euroa. Tavoite on oikeansuuntainen ja siinä mielessä kannatettava. Euromääräinen katto tässä vaiheessa suunnittelua voi osaltaan vaikeuttaa hankkeen jatkotyöstämistä, mutta suunnitteluryhmä valmistelee nyt esitystään valtuuston tahdon mukaisesti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

En oikein luota valtuuston päätöksiin näinkin suurissa asioissa.
Valtuuston jäsenethän ovat vain "määräaikaisessa työsuhteessa" ja ratkaisut ovat kuitenkin kauaskantoisia, eli käytännössä isoja päätöksiä tekevät tilapäistyöntekijät!