tiistaina, helmikuuta 08, 2011

Yhteiskoulun remontti

Yhteiskoulun peruskorjaus alkaa tämän vuoden aikana. Hankkeeseen olemme saaneet valtionosuutta 1,6 miljoonaa euroa. Se, että hankkeen toteutusta myöhennettiin vuodella, mahdollistaa sen, että remontin ensimmäinen osa eli nimenomaan Yhteiskoulun osuus, voidaan tehdä katkotta yhteen putkeen. Näin koulutyölle aiheutuvat haitat remontista jäävät pienemmiksi.

Yhteiskoulun sisäilmaongelmat herättävät huolta. Koulun sisäilmaa on tutkittu vuosien varrella useaan otteeseen, mutta mitään hälyyttävää ei mittauksissa ole ilmennyt. Kuluneen talven aikana on tehty uusia mittauksia, joiden tuloksia emme ole vielä saaneet.

Osa oppilaista ja opettajista kuitenkin on saanut sisäilmaongelmiin viittaavia oireita. Asia on siis syytä ottaa vakavasti. Koululle perustetaan sisäilmatyöryhmä, johon tulee viranomaisten, koulun, opettajien ja vanhempien edustus. Työryhmä saa kaiken asiasta kertyvän tiedon käyttöönsä, mm. joulukuussa laaditun sisäilmakyselyn tulokset. On tärkeää, että tässä(kin) asiassa tieto kulkee kaikkiin suuntiin. Tulosten perusteella tehdään tarvittavat ratkaisut mm. korvaavien tilojen käyttöön otosta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pelottaa, että Teuvan kunta tekee samat virheet kuin kauhajokikin. Ensin repataan vanhaa kalliisti, huomataan että turhaa oli ja sitten tehdään uusi koulu. Eniten huolestuttaa nykytilanne meidän lasten kannalta, etteivät joudu loppuelämäänsä kantamaan sairautta mukanaan. Toivon, että nyt pian alkaa tapahtua ja meitä vanhempia tiedotetaan, minne lapset sijoitetaan. Haluaisin myös testituloksista julkisia. Jos rakennuksessa on sädesientä, ei vaihtoehtoja ole kuin kokonaan purku. Onko kunnalla varaa tehdä tässä asiassa virheitä? Nimeäni en tähän uskalla laittaa, saa Teuvalla niin herkästi "vaikean ihmisen" maineen.

Anonyymi kirjoitti...

Sisäilmatyöryhmän perustaminen myöhäistä/tarpeetonta (paitsi lukion tiloissa).
Lapseni on jo sairastunut.
Kosteusvauriohomearvo 94,9 jonka pitäisi terveellä ihmisellä olla alle 0,35 (kodissamme hometta ei ole!).
Lapset siirrettävä välittömästi pois yhteiskoululta.
Miten voi olla mahdollista,että vanhempien täytyy taistella tälläisesta asiasta?
Nimim: EPÄTOIVOINEN