tiistaina, tammikuuta 29, 2013

Töihin

Uusi valtuusto aloitti työnsä eilen. Valtuuston tekemät valinnat menivät ns. käsikirjoituksen mukaan. Poliittiset ryhmät olivat päässeet ennen kokousta hyvään sopuun valinnoista, ja esitykset voitiin kokouksessa todeta päätöksiksi. Onnea kaikille valituille!

Valtuusto joutui jo ensimmäisessä kokouksessaan merkittävän ratkaisun linjaajaksi. Annettiinhan nyt lausunto liikelaitoskuntayhtymän toiminnan kehittämiseksi. Asian tiimoilta jouduttiin pitämään neuvottelutauko, mutta yhteinen sävel löytyi lopuksi. Tämä on hyvä. Teuvan lausunnolla on enemmän painoarvoa, kun se on yksimielisen päätöksen tulos.

Uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran 4.2.2013. Sen esityslistaa tässä valmistellaan. Uusi hallituksen puheenjohtaja Jukka Leppäniemi poikkesi juuri siihen perehtymässä. Perinteisesti meillä on ollut sellainen tapa, että ennen kuin kunnanhallituksen esityslista postitetaan, minä ja hallituksen puheenjohtaja käymme sen yhdessä läpi. Puheenjohtajan on hyvä tietää asioiden taustoja jo ennen listan lähettämistä. Samoin minun on hyvä tietää hänen kantojaan keskeisiin kysymyksiin.

Ensi maanantaina kunnanhallitus valitsee vielä suuren joukon päättäjiä eri tehtäviin; kunnan edustajat eri yhteisöihin, hallituksen henkilöstöjaoston, elinkeinopoliittisen toimikunnan, hallituksen edustajat lautakuntiin... Hallitus saa käsiteltäväkseen myös Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon järjestämissuunnitelman. Se on uuden Terveydenhuoltolain edellyttämä suunnitelma siitä, miten perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito järjestetään sairaanhoitopiirin alueella. Sitä ovat valmistelleet perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueet ja sairaanhoitopiiri. Peruskunnat ottavat nyt kantaa, hyväksytäänko suunnitelma vaiko ei.

Pian on käsittelyyn tulossa myös lausunnon antaminen uudesta Kuntarakennelaista. Valtuutetut saivat materiaalia asiasta jo eilisen kokouksen yhteydessä. Hallitus käsittelee asiaa 18.2., ja valtuusto sanoo painavan sanansa 4.3.

Olisi hyväksi, että uusilla päättäjillä olisi enemmän aikaa perehtyä tehtäväänsä ennen suuria linjauksia. Nyt tilanne on meistä riippumattomista syistä kuitenkin sellainen, että töihin on käytävä heti.

Ei kommentteja: