tiistaina, tammikuuta 08, 2013

Väistötilat

Puheeseemme on vakiintunut - ainakin minulle - vähän uusi termi: väistötilat. Kun jonkin palveluyksikkömme toimitiloissa esiintyy pikaista korjausta vaativia ongelmia, ja tila tulee remontin tai uusien tilojen hankinnan ajaksi tyhjentää, siirrytään väistötiloihin. Meillä on sisäilmaongelmia valitettavan monessa kiinteistössä, uusia tapauksia tulee esiin aika ajoin.

Ainakin kahden väistötilan hankinta on aiheuttanut kritiikkiä. Varmaan kritiikki on osaltaan aiheellista, sitä en yritä kieltää, mutta haluan lyhyesti kuvata, miten erilaisia tapauksia ne keskenään ovat.

Koulukeskukseen hankittiin väistötila, johon sijoitettiin remontin ajaksi keittiö, ruokala ja kotitalousluokat. Erityisesti laitoskeittiö asettaa tilapäisellekin rakennukselle sekä sen ilmastoinnille omat vaatimuksensa. Ajatuksena oli myös, että koulukeskuksen remontin jälkeen rakennusta voidaan käyttää toimintakeskuksen uusina tiloina. Sekin kun oli joutunut siirtymään väistötiloihin. Haluttiin siis laadukkaasti rakennettu, mutta siirrettävä rakennus, joka ostettiin omaksi.

Viime syksynä jouduimme etsimään hammashoitolalle kiireellä väistötiloja, kun nykyiseen hammashoitolaan tehdyt muutostyöt eivät olleet toivotulla tavalla sisäilman laatua parantaneet. Koska hammashoitolan työntekijät olivat vuosien ajan sisäilman epäpuhtauksille altistuneet, halusimme että parakkivaiheesta tulisi mahdollisimman lyhyt, ja uudet varsinaiset tilat rakennettaisiin mahdollisimman nopeasti. Näin hankintakriteereiksi tässä tapauksessa tulivat toimitusnopeus ja tilojen edullisuus. Tilat päätettiin vuokrata.

Ei kommentteja: