torstaina, tammikuuta 17, 2013

Yt etenee

Niin kuin lehdet ovat kertoneet, maanantaina kunnanhallitus hyväksyi yhteistoimintamenettelyn aloittamisen henkilöstöjärjestöjen kanssa. Päätös oli yksimielinen, vaikka kriittisiäkin puheenvuoroja esitettiin. Ensi viikolla kokoontuu yhteistoimintaryhmä (jossa on sekä työnantajan että työntekijöiden edustus) keskustelemaan periaatteista ja käytännöistä, joita menettelyssä noudatetaan.

Eilen aiheesta syntyi keskustelua Teuvan Yrittäjien järjestämässä Lupauksien paneeli -illassa Orrelassa. Illassa oli kaiken kaikkiaan hyvää keskustelua, vaikka keskustelu välillä vähän lainehti ylikin, mutta se on politiikassa sallittua ja jopa tarpeellista. Aika useissa puheenvuoroissa tiukkojen säästötoimien tarve tunnustettiin, mutta myös huolta kannettiin henkilöstön asemasta.

Näkisin, että alkavissa neuvotteluissa meidän tulee tutkia asioita rinnan ainakin kolmesta näkökulmasta. Ensinnäkin, löydämmekö jotain yhteisiä toimia henkilöstömenojen tilapäiseksi pienentämiseksi. Tällaisiahan tyypillisimmin ovat lomarahojen leikkaukset ja lomautukset. Näillä keinoilla tuskaa voidaan jakaa kaikkien kannettavaksi. Toinen tutkittava asia on miten eri yksiköissä voidaan löytää henkilöstömenosäästöjä. Yksiköittäin voidaan miettiä toiminnan rajaamista, aukioloaikojen muuttamista tai toiminnan määräaikaista keskeyttämistä. Kolmas asia on sitten se, miten voimme löytää yhteisin toimin muita säästöjä kuin henkilöstösäästöjä. Mitä asioita voimme tehdä taloudellisemmin ja fiksummin. Kaikkia näitä keinoja tarvitaan.

Ei kommentteja: