tiistaina, maaliskuuta 31, 2015

Matkailu

Jo pitkään on pohjalaismaakuntiin yritetty muodostaa yhtä yhteistä matkailuelinkeinon kehittäjää. Tämä siksi, että matkailijat liikkuvat maakuntarajoista piittaamatta, ja yhteistyössä olisi voimaa alueen markkinoinnissa. Pohjanmaan Matkailu ry:n purkaminen ei tuonut tätä tavoitetta lähemmäksi, pikemminkin päinvastoin.

Suupohjan seutukunta jäi uudessa tilanteessa ilman aktiivista toimijaa. Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:öön liittymisen ovat alueen kunnat kokeneet nykyisessä taloudellisessa tilanteessa liian kalliiksi ratkaisuksi.

Matkailulla on mahdollisuutensa myös meidän alueellamme. Alueen yritykset tarvitsevat tukea toimintansa kehittämiseen ja kohteiden markkinointiin. Vaikka matkailu ei tällä hetkellä muodosta kovin isoa siivua elinkeinojemme tuloista, potentiaalia runsaaseenkin kasvuun on olemassa. Ja kannattaa muistaa, että aluetalouden kannalta matkailu on vientiä. Uutta organisaatiota ei kannata muodostaa, parhaiten toiminta istuu Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän vastuulle. Oman resurssointinsa se tietysti vaatii. Ja yhteistyötä kannattaa tehdä Närpiön, Kaskisten ja Kristiinankaupungin kanssa.

Ei kommentteja: