perjantaina, tammikuuta 27, 2006

Miten parantaisit lapsiperheiden arkea?

Aiempien kirjoituksieni otsikot näyttävät ilman sen suurempaa suunnittelua tulleen kysymysten muotoon. Siitä juontui mieleeni, että koska tätä palstaa on lukijoiden helppo kommentoida, tässä voisi myös kysellä kuntalaisten ja miksei muidenkin näkemyksiä. Teuvalla mietitään tällä hetkellä kuumeisesti, mistä ja miten uusia kuntalaisia. Erityisesti lapsiperheet kiinnostavat, koska lapsissa on tulevaisuus. Työryhmä miettii kunnanhallitukselle esitystä, miten voisimme paikallisilla toimilla helpottaa lapsiperheiden elämää. Millä toimilla voisimme rohkaista lapsiperheitä muuttamaan Teuvalle?

Kerro Sinä, mikä olisi parhain tapa parantaa lapsiperheiden arkea! Miten kunta voisi toimia, jotta Teuva olisi entistä parempi paikka perheille?
Niin Teuvan kunnan kuin muidenkin kuntien voimavarat ovat tänä päivänä varsin rajalliset. Eli joudumme tarkkaan miettimään, millaisiin lisäpanostuksiin meillä on varaa. Mutta kaikki ideat ja ajatukset ovat tervetulleita. Niistä sitten päättäjät voivat valita mielestään toteuttamiskelpoisimmat.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lapsiperheiden arkeen vaikuttavat mielestäni kaikkein eniten kunnolla hoidetut peruspalvelut eli monipuoliset päivähoitopalvelut, toimivat esikoulut ja koulut sekä iltapäivätoimintamahdollisuus kaikille 1.-2.-luokkalaislle. Kyläkoulut tulisi säilyttää mahdollisimman pitkälle, jos halutaan pitää koko kunta elävänä. Jos (ja kun) kouluja aletaan lakkauttaa ensiarvoisen tärkeää on hoitaa lasten kuljetukset turvallisesti. Erilaiset "porkkanat" tietysti saattavat houkutella muutamia muuttajia, mutta eniten Teuva kuitenkin kiinnostanee paluumuuttajia, joilla on mummot ja paapat ja muu suku paikkakunnalla. Työpaikkoja on tietysti hankala luoda, mutta kunnan tulisi avoimemmin hakea pätevää henkilökuntaa virkoihin ja myös sijaisuuksiin. Rahallisista "porkkanoista" minua henkilökohtaisesti houkuttaisivat esim. kuntalisä alle 3-vuotiasta kotona hoitavalle vanhemmalle, helpotukset päivähoitomaksuihin ja työmatkaorvaukset ulkopaikkakunnalla työskenteleville.
Terveisin: paluumuuttoa harkitseva