maanantaina, tammikuuta 16, 2006

Tonttisekoilua Teuvalla?

Joulukuinen valtuuston päätös, jolla R.A-Oil Oy Ab:n tonttikauppa palautettiin kunnanhallituksen valmisteluun, on herättänyt jonkin verran hämmennystä. Onhan se aika yllättävää, että lähes unohdetun parkkipaikan kulma yhtäkkiä herättää niin paljon kiinnostusta.

Minusta oli aivan perusteltua ottaa aikalisä, kun alueen suhteen ilmeni useampia suunnitelmia, eikä myynnistä olisi yksimielistä päätöstä tässä vaiheessa syntynyt. Itsestään selvänä pidän sitä, että Teuvalta löytyy hyvä tontti huoltoasemayritykselle. Joko tämä tai jokin toinen. Kyllä Teuvalla lääniä riittää. Eikä kunnan tehtävänä ole kilpailua rajoittaa. Minäkin ostaisin mielelläni halvempaa bensaa…

Kun tuon kiistanalaisen parkkipaikan, jota paikallisesti olen kuullut kutsuttavan punaiseksi toriksi, käyttöä suunnitellaan, tulee muistaa, että se ei ole tontti lainkaan. Voimassa olevassa kaavassa se on määritelty parkkipaikaksi, eikä sillä lähtökohtaisesti ole ollenkaan rakennusoikeutta. R.A-Oilin aluetta kysyessä arvelimme, että se saattaisi olla soveltuva paikka kylmälle asemalle. Poikkeamislupaa sekin vaatii, ja lupa harkitaan hakemuksen ja siihen liitettyjen suunnitelmien pohjalta. Jos alueelle aletaan suunnitella isompia rakennelmia, asia vaatii aivan uuden tarkastelun.

Veli Nummela
kunnanjohtaja

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö viimeksi alueelle rakentaneen yrittäjän idea "tontin" suhteen ole kuitenkin ylivoimaisesti paras ja ainoa oikea vaihtoehto?

Nykyään tuo parkkipaikkahan toimii nuorison ryyppypaikkana viikonloppuisin, ja tyhjiä sixpackin-kuoria löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

Mikäli alueelle olisi mahdollista saada liiketaloja, niin kyllä kunnan tulisi tehdä kaikkensa sen eteen, että se toteutuisi. Vaihtoehdothan ovat, että se joko
A) säilyy liian suurena parkkipaikkana
B) sen ostaa kilpailua pelkäävä "yrittäjä"
C) siihen tulee useampi liiketalo, jotka tuovat Teuvalle vuokralaisten kautta sekä uusia palveluita että asuntoja, ja asuntojahan tämäkin kunta tarvitsee opiskelijoille ym.

Anonyymi kirjoitti...

PS: Hyvä idea tämä blogi.