keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2006

5 syytä aloittaa yritystoiminta Teuvalla

1. Teuvalla et joudu yrittämään yksin. Pääset hyvään seuraan. Teuvalla on menestyviä, pitkään toimineita, osaavia yrityksiä yhteistyökumppaneiksesi. Osaavat vääntää rautaa, työstää puuta, rakentaa elektroniikkaa - ja vielä markkinoida ne maailmalle. Muun muassa.

2. Teuvan kunta suhtautuu suunnitelmiisi myönteisesti ja tahtoo olla avuksi. Neuvonnassa käytämme apuna ammattilaisia, tarvittaessa rakennamme toimitiloja, investointeihisi voimme myöntää avustusta. Näin pääset juohevasti alkuun.

3. Teuvalla on ahkeraa ja osaavaa työvoimaa. Jos jotain ei osata, oma aikuiskoulutuskeskuksemme Teak Oy kouluttaa osaajat käyttöösi.

4. Sinä ja henkilökuntasi pääsette nauttimaan Teuvan hyvistä palveluista. Kun on kokeillut isompien kylien ruuhkaisia vastaanottoja, osaa arvostaa palvelujen saatavuutta ja ihmisläheisyyttä. Palvelujen tasosta voi esimerkkinä mainita vaikkapa lukion. Venäjää, latinaa, italiaa, espanjaa. Vaikkapa näitä voi nuori valita elämänsä eväiksi.

5. Nopea, euroopan moderneimpiin lukeutuva, laajakaistaverkko on käytettävissäsi edullisesti. Kotonasi ja yrityksessäsi.

Tässähän näitä sijoituspaikkaetuja ihan noin vain malliksi. Soita 046 850 7700, niin keskustellaan, mitkä asiat Sinun yrityksellesi ovat tärkeitä.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Jos jotain ei osata, oma aikuiskoulutuskeskuksemme Teak Oy kouluttaa osaajat käyttöösi." Mitä ne osaa kouluttaa, kun eivät itsekään mitään osaa. Häpeätahra koko laitos!

Anonyymi kirjoitti...

Ookko sä Nummela noin tyhmä et kuljet sen Teakin runqvistin talutusnuoras. 750000 € hukkaan heitettyä rahaa "teknologia" keskushankkeeseen. Eiköhän aikuiskoulutuskeskusten tarkoitus ole kouluttaa työttömiä ammattiin. Tutkimus ja kehitys ja teknologia on korkeakoulujen hommia.

Anonyymi kirjoitti...

Lainaus TEAKin pääsivulta

"TEAK OY on Euroopan suurin ja monipuolisin puu- ja huonekalualan koulutus- ja teknologiakeskus."

Missähän se teknologia on? On monta vuotta nurkassa seisonut robotti,joka Krunkvist esittelee rintakaarella huipputeknologina tai laser. Kannattaakin edelleen satsata tommoseen "huipputekniikkaan" etenkin Suomessa jossa onkin niin paljon työpaikkoja ko koneille-voi jeesus!
Missä on soveltava automatiikka, konenäkö yms koulutus.
Nyt ollaan rakentamassa High Tec pajaa, kuka TEAKissa tietää mitään nykyajan tekniikasta kun kaikki opettajatkin ovat koulunpenkiltä suoraan tulleet opettamaan tai/ja ei ole mitään kokemusta alasta ja sanotaan oppilaille ,että menkää minne vaan minne haluatte tekemään tehtävät tyylin JOS JMS NIIN...
Päivääkään eivät olisi yrityksessä töissä kun tekevät tommosia mokia, mutta TEAKissa ollaankin parhaita asiantuntijoita.
Onnea Nummela sua viedään kuin pässiä narussa

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni on hyvä asia, että Teuvan kunta satsaa Teakin toiminnan kehittämiseen. Mitään ei tule, jos ei yritä.

Jos Teakiin tehtyjä satsauksia vertaa vaikka yrityksille annettuihin tukiin, on vaikutus kunnan imagoon ja työpaikkojen määrään huomattavasti parempi.

Sääli, että joku kirjoittaa tänne nimimerkillä tuon tasoista tekstiä, mitä noissa muutamissa kommenteissa on.

Varsinkin arvostelussa, joka kohdistuu henkilöön tai yritykseen, olisi fiksua käyttää omaa nimeä.

Terveisin:
Mikko Koskela, Teuva, Perälä

Anonyymi kirjoitti...

Olettelo huomioineet Teakista puhuessanne sitä, miten paljon se tuo Etelä-Suomalaisia opiskelijoita asumaan Teuvalle maksamaan kunnalle vuokraa ja ostamaan ruokaa paikallisista kaupoista. He asuvat keskimäärin vuoden Teuvalla opiskelunsa ajan.

"Tutkimus ja kehitys ja teknologia on korkeakoulujen hommia". Tästä olen samaa mieltä, mutta miksi sitä ei kukaan kerro julkisesti, että miten paljoon Teakille tulee muualta rahaa toiminnan kehittämiseen. Ja miten paljon teknologiakeskuksen rakentaminen työllistää Teuvalaisia yrityksiä, miettikääpä sitäkin.

Aina parjataan jos ei mene hyvin, miten paljon Teak onkaan tukenut Teuvan kuntaa vuosien varrella?

Anonyymi kirjoitti...

Niinkuin osasta blogin kommenteista
näkee,. luottamusmiehiltä puuttuu kokonaisnäkemys kunnasta , mitään ei piitata kuntalain velvollisuuk-
sista ja käytöstavoista ,käydään ihmisten päälle. Kaikenlainen hyvä mitä yritetään esim. elinkeinoelämän hyväksi pilataan muutaman höötyn ja vastuuttoman luottamushenkilön harkitsematto-
milla edesottamuksilla.Teuvan suurin ongelma on luttamushenkilö-
kulttuurissa !

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän sen teknologiakeskuksen rakentaminen tuo työllisyyttä teuvalaisille yrityksille, totta kai. Mutta mitä sitten kun se on valmis? Mitä se tuo Teuvalle? Mistä tänne saadaan teknologiaosaajia? Ja vielä Professuuri....

Anonyymi kirjoitti...

”miksi sitä ei kukaan kerro julkisesti, että miten paljon Teakille tulee muualta rahaa toiminnan kehittämiseen.”

Kiitos kaikista Teakia koskevista kommenteista. Ajattelin kommentoida esillä olevista asioista vain sitä, mistä Teakin tulot muodostuvat ja mikä merkitys Teakilla on Teuvan kunnalle. Muut kommentit jätän kommentoimatta.
Teakin vuoden 2005 tilinpäätöksestä voimme lukea, että Teakin tulorahoitus muodostuu seuraavasti:
Opetusministeriö 911 t€
Työministeriö 2313 t€
Yritykset 965 t€
Työ + muut tulot 321 t€
Vuokratulot 165 t€
Yhteensä 4675 t€
eli yhteensä 28 miljoonaa vanhaa Suomen markkaa.

Teak on vuonna 2007 työllistänyt keskimäärin 77 henkilöä. Näistä Teuvalaisia on tasan 50. Teuvalaisista kokoaikaisia oli 29.
Nämä työntekijät ovat maksaneet veroa kunnalle yhteensä 198 t€
Teuvalla kirjoilla olevat työntekijät saivat verojen jälkeen nettopalkkaa yhteensä 560 t€, joilla he ovat voineet ostaa tavaraa ja palveluja paikallisilta yrityksiltä.

Teak on maksanut suoraan Teuvan kunnan kassaan vuokrana, lämpömaksuina ym. yhteensä 403 t€ .
Teuvalaisista yrityksistä on ostettu yhteensä 262 t€.

Lisäksi Teakin opiskelijat saivat valtiolta opintososiaalisina tukina yhteensä n. 1,8 M€ vuoden 2005 aikana. Työministeriön laskentakaavan mukaan opiskelija jättää opiskelupaikkakunnalle noin 60% saamistaan tuloista. Tämä tarkoittaa sitä, että Teakin opiskelijoilla on käytössään Teuvan liikkeisiin noin 1,1 M€.

Yhteenveto osoittaa, että Teakin toiminnasta jää suoraan Teuvan kunnan kassaan yhteensä 403 t€ eli 2,4 miljoonaa markkaa,
Teuvan yrityksille 262 t€ eli 1,5 miljoonaa markkaa sekä lisäksi henkilökunnan ja opiskelijoiden jättämä yhteenlaskettu ostovoima on yhteensä 1690 t€ eli yli 10 miljoonaa vanhaa markkaa.
€ mmk
Kunnalle suoraan maksettu raha 403 2,418

Teuvan yrityksille maksettu raha 262€ eli 1,572mmk
Suoranainen vaikutus kuntatalouteen 665€ eli 3,990mmkm

Opettajien ja opiskelijoiden Teuvalle jättämä ostovoima oli 1690€ eli 10,140mmk

Lisäksi voidaan todeta, että Teak omistaa omien toimitilojensa lisäksi Kafiaari kiinteistön ja Rintala kiinteistön, yhteensä noin 10.000 m2, joita käytetään kunnassa olevien elinkeinojen ylläpitämiseen, eli ulkopuolisten yritysten toimitiloina.

Onhan Teakki myös tehnyt Teuvan kuntaa tunnetuksi ympäri Suomen… ja jopa kansainvälisesti.

Mielestäni kuntatalouden ja koko kunnan olemassaolon kannalta tämä ”mätäpaise” kannattaa Teuvalla pitää.


Pari sanaa Teknologiakeskuksen rahoituksesta. Kuten blogissa on ilmennyt, on Teuvan kunta päättänyt sijoittaa hankkeeseen yhteensä 725 t€. Teakin omarahoitusosuus on noin 2,2 M€. Te-keskuksen, EP:n liiton ja Lääninhallituksen rahoitusosuus on yhteensä noin 770 t€. Koko hankkeen kustannusarvio on yhteensä noin 3,7 M€.

TEAK OY
Lars Kronqvist
Rehtori / Toimitusjohtaja

PS. Olen ylpeä Teakin henkilökunnasta. Kyllä Teakista osaamista löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Kerropas Lars kuinka teknologiakeskuksen toimintaa tullaan rahoittamaan- sehän tässä ydinkysymys on?
Ei kiinnosta mistä raha tulee hankkeen toteuttamiseksi vaan miten toimintaa pyöritetään jatkossa kannattavasti?
Mistä osaava henkilökunta?
Toimintasuunnitelmia yms.?
3.7 milj € suunnitelmissa pitäisi olla aika varmat kuviot toiminnan kannattavalla pyörittämisellä ainakin oikeassa yritysmaailmassa, mutta TEAKissahan sillä ei ole väliä -vai kuinka Lars?
Myydään sitten laitteet muutaman vuoden päästä pois...

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Lars jää pian eläkkeelle? Eihän sillä väliä enää mitä hän tekee... seuraajaajahan siitä kärsii!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Teakissa osaamista löytyy, mutta ei johtamistaitoa.