tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Erestakaasi

Noinko se paikallisella murteella sanottaisiin? Enpä yritä enempää, kun en kuitenkaan osaa. Joka tapauksessa kävi niin, että kunnanhallitus muutti parin viikon takaista päätöstään työmatkatuen myöntämisestä. Työmatkatukea ei siis aiemmasta päätöksestä poiketen ainakaan toistaiseksi myönnetä.

Tämä kieltämättä oudolta kuulostava menettely johtuu pohjimmiltaan siitä, että asiasta on päättäjiemme keskuudessa kahdenlaista näkemystä. Pari viikkoa sitten työmatkatuki lisättiin Teuva-pakettiin tiukalla äänestystuloksella 5 - 4. Koska tällaiseen avustukseen ei talousarviossa ollut varauduttu, jouduimme tekemään hallitukselle esityksen seuraavaan kokoukseen, että se hakisi valtuustolta tähän tarkoitukseen talousarvion muutosta. Kyse oli 76.800 €:n lisämäärärahasta. Kunnanhallituksen kokoonpano ei eilen illalla ollut aivan sama kuin edellisessä kokouksessa - kunnanhallituksen jäsenen ollessa estynyt osallistumasta kokoukseen hänen sijalleen tulee hänen henkilökohtainen varajäsenensä. Niinpä käsiteltäessä määrärahaesityksen tekemistä kunnanvaltuustolle, äänestystulos keikahtikin 5 -4 työmatkatuen vastaiseksi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

joo oli se oikeen kiriootettu, mutta olis ne saanu sen hyväksyä ku erestakaasi ne tuo verorahojaki Teuvalle

Anonyymi kirjoitti...

Kerrankin oli ryhtiä korjata huono
päätös. Olishan se hullua panna rahaa joka vuosi tuollaaseen yhtä
paljon kun yksi piänempi koulu maksaa vuares. Vastuuton esitys alunperinkin !

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu siltä että Teuvan kunnan / kunnassa tekemistä päätöksistä pitää antaa lehdistölle kuukauden kirjoituskielto ettei tartte moneen kertaan kirjootella samasta asiasta -ERESTAKAASI-. Ei oikeen anna hyvää " kuntakuvaa ". Matkatuki olis ollu hyvä juttu, täs kunnas ei oo koskaa arvostettu niitä jokka tuo kuntahan rahaa ulukua päin.

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o kuulkaa, mutta jos sitä kulukoo kauempana töis ja saa työmatkakulut verotuksehen vähennyksenä, niin kuinkahan verottaja suhtautuus tuohon kotokunnan maksamahan työmatkatukehen? Tietääkös kukaa?
Vähentääkö tuollaanen tuki verottajan hyväksymää matkavähennystä vai menöökö se sen omavastuuosuuren piikkihin?
Kertokaas joku viisahampi.
Jotta tällaasia sitä tuloo erestakaasi fundeerattua ku kohta pitääs jättää tuo verottajalta tullu lakana.

Anonyymi kirjoitti...

Voi se näyttää erestakaaseltakin päättämiseltä, mutta eihän siinä kukaan mieltään muuttanu. Olis kyllä melkein olettanu muuttavan,kun se kunnalle tuleva menoerä selvisi. Se oli tosi iso, ja se puuttui ensimmäisestä esityksestä. (netti on hyvä)
Mitä itse asiasta, pitkien työmatkojen korvaaminen olisi aivan hyvä asia, mutta jos on tiukkaa rahasta, tällaisesta on pakko luopua ensiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Itse pitkämatkalaisena ajattelin asian niin että josko kunta maksaisi tukea silloin kun matkojen määrä ylittää verotuksessa vähennettävän enimmäismäärän vuodessa.