keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Lisää panoksia!

Kyllä on taivahan tosi, että Teuvalle kannattaa muuttaa ja rakentaa! Aivan erityisesti lapsiperheen. Lossanmäen luonnonläheiseltä alueelta saa tontin eurolla - tontin puusto sekä vesi- ja viemäriliittymät tulevat kaupan päälle. Jos Lossanmäki ei miellytä, löytyy meiltä monia muita, kohtuullisen edullisia tonttivaihtoehtoja.

Kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan vielä lisätä panoksia: Maksamme 2.000 euron kynnysrahan lapsiperheille, jotka vuosien 2007 tai 2008 aikana rakentavat tai ostavat asunnon Teuvalta. Rahan saa, kun asuntoon on muutettu asumaan. Kynnysraha tulee käyttää teuvalaisista kaupoista ja muista yrityksistä tehtäviin hankintoihin.

Kunta antaa 500 euron shekin jokaiselle vuosina 2007 ja 2008 syntyvälle teuvalaiselle lapselle. Perhe saa myös 150 euron lahjakortin, joka tulee käyttää paikallisissa liikkeissä.

Nämä uudet tukimuodot kaipaavat vielä sääntöjensä osalta tarkennuksia, joita tänään perustettu pieni työryhmä tutkailee. Mutta periaatteet ovat yllä mainitut ja kunnanhallituksen hyväksymät.

Onko Teuvalla tähän varaa? Nämä ovat pieniä vastaantuloja avuksi ihmisten arkeen. Haluamme niillä viestittää, että olemme tosissamme etsiessämme uusia käyttäjiä Teuvan hyville palveluille. Samaan aikaan joudumme muiden kuntien tapaan miettimään, miten palveluja tehostetaan ja tuotetaan jatkossa entistä edullisemmin. Siihen pitäisi kaiken järjen mukaan löytyä vielä monia konsteja. Ensimmäisenä emme ole hyvien palvelujemme tasosta tinkimässä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on Teuva menossa mukavaan suuntaan muuttokannustuksineen ym. Hienoa! Vielä kun kunta tulisi vastaan muissakin tonteissa hinnan suhteen. Lossanmäki ei oikein jaksa kiinnostaa, vaikka olemme siellä useasti ajelleen ja paikka on hienoa. Sijainti ei vain ole oivallinen ja eipä sinne uskalla tupaansa pökätä, jos tupa jää lähes ainoaksi. Teuva voisi oikein yksityisiä kannustaa tonttiensa myymisessä 2km säteellä keskustasta. Etsijöitä on paljon. Samoin vanhojen tupien katselijoita riittää näin "piilossakin". Ostamme lapsiperheenä talon tai tontin Teuvalta heti, jos mieleisemme löytyy. Alkaa vain monen vuoden etsiskely olla uuvuttavaa :). Voisiko kunta tulla vastaan jotenkin? Kunnan tontit ovat loistavasti esillä, mutta ei niissä ole mieleistä yrittäjäperheelle, joka kaipaa tilaa ja avaruutta. Jatkamme Teuvan mukavan kehityksen seurausta! Teuva on mukava paikka palveluineen kaikkineen :)!