keskiviikkona, lokakuuta 28, 2009

Dementiakoti

Kunnanhallitus äänesti kokouksessaan 20.10. siitä, miten dementiakotia koskevan valtuustoaloitteen valmistelussa edetään. Toiset halusivat, että dementiakotia ryhdytään heti suunnittelemaan. Toiset puolestaan, että yhdessä liikelaitoskuntayhtymän kanssa suunnitellaan, mitä muutoksia kaiken kaikkiaan vanhusten palveluihimme tarvitaan, ja sitten siirrytään tarvittaessa dementiakodin suunnitteluun.

Viimeksi mainittu kanta voitti niukasti. Sen jälkeen olen käynyt liikelaitoskuntayhtymän kanssa keskusteluja aiheesta. Olemme päätyneet esittämään, että pikaisesti kootaan työryhmä, johon tulee edustajat niin Teuvan kunnasta kuin kuntayhtymästäkin. Tavoitteena on tehdä esitys tarvittavista muutoksista palvelurakenteeseen.

Mitä se voisi tarkoittaa? Todennäköisesti tarvitsemme lisää palvelukotipaikkoja. Samoin kotiin annettavia palveluja lienee tarvis olennaisesti lisätä. Samaan aikaan laitospaikkoja (vuodeosasto ja Henriikkakoti) tulisi voida vähentää. Dementiaa sairastaville vanhuksille tarvitaan myöskin oma hoitopaikka.

Asiaa ei saa haudata työryhmään pitkäksi aikaa, esityksiä palvelukokonaisuudesta tarvitaan pian.

Ei kommentteja: