perjantaina, lokakuuta 23, 2009

Oma lukio on arvokas asia

Suupohjan koulutuksen tulevaa järjestämistä koskevat suunnitelmat ovat aiheuttaneet jonkin verran hämmennystä. Arvovaltainen selvitysryhmä on mm. esittänyt, että koulutusjärjestelmässä yhdistetään koko toisen asteen koulutus, jolloin kilpailu opiskelijoista poistuu lukion ja eri ammattioppilaitosten väliltä.

Teuvan kunnalle oma lukio on tärkeä vetovoimatekijä. Olemme hyvin tyytyväisiä lukiomme saavutuksiin ja juhlimme ensi kuussa lukion menestyksekästä taivalta. Yhteistyö koulutuksen alalla tulee varmasti lisääntymään. Elinkeinoelämän asettamiin vaatimuksiin valmistaudutaan yhdessä toisten oppilaitosten kanssa. Muistaen kuitenkin, että lukiossa opiskellaan elämää, ei pelkkää työelämää varten.

Teuvan kunnalla ei ole suunnitelmia lukionsa siirtämisestä koulutuskuntayhtymän toiminnaksi tai toiminnan yhdistämiseksi Kauhajoen lukion kanssa. Teuvalla on jatkossakin tasokas oma lukio, joka palvelee myös monia naapurikuntien nuoria.

1 kommentti:

Erkki kirjoitti...

Hämmennystä on aiheuttanut myös Kauhajoen kunnallislehden alaosassa oleva allekirjoittaneen haastattelu. En ole ehdottanut lukiofuusiota, vaan merkittävää vapaaehtoista yhteistyön lisäämistä sekä opiskelijoiden että opettajien osalta. Olen lähettänyt tekstin sähköpostilla toimittajalle, ja sen saa minulta tarvittaessa. Olen myös mukana työryhmässä, jossa pohditaan Suupohjan toisen asteen koulujen toiminnan kehittämistä ottamalla huomioon mm. opiskelijamäärien huomattava väheneminen ja sitä kautta resurssien väheneminen tulevaisuudessa. Puolustan siellä lukiota eikä päinvastoin. Jos haluaa olla kehittämässä asioita oikeaan suuntaan, on oltava työryhmissä mukana eikä ulkopuolella.
Erkki Nevanperä lukion rehtori/sivistystoimenjohtaja